Kurz Pecka pro pracovníky s mládeží: zjistěte, co ve vás je!

Od 15. září 2023 se spouští přihlašování na kurz pro lidi, kteří aktivně pracují s mládeží v Českobratrské církvi evangelické. Určen je pro členy SOMů, vedoucí sborových mládeží nebo třeba organizátory táborů mládeže.

Každý z nás má nějaké obdarování, nějaký talent. Něco, v čem jsme opravdu dobří. Stejně tak má každý z nás své potřeby a zdroje, kterými může doplňovat energii. Každý z nás trochu jinak, jinde, jindy.

Důležité však je, že každý z nás má potenciál svůj talent rozvíjet a nechávat si všemi silami pomáhat k dobrému. Je dobré poznávat sám sebe a znát své talenty, skrze které mohu naplnit svůj život. A stejně tak je dobré vědět, kdy na něco nestačím sám a říci si o pomoc. 

Jako křesťané se navíc můžeme spolehnout na to, že s námi životem kráčí Hospodin, který nás vede za ruku a v nejtěžších chvílích nese na svých ramenou. Nejsme a nikdy v tom nebudeme sami. Je to úžasná jistota, nekonečný zdroj naděje a síly.

Jenže někdy tápeme a ona jistota se nezdá být tak jistá: „Co to vlastně znamená věřit? Žít život s Bohem? Být křesťan? A jak do toho zapadají pochybnosti či neúspěchy? Má to cenu?“

Obdarování a zápal, duchovní rozměr i praktické dovednosti

Lidé, kteří v evangelické církvi pracují s mládeží, potřebují oba předešlé pilíře, aby mohli inspirovat další a měli pro svou práci dostatek sil. Tedy určitá obdarování a zápal pro věc i duchovní rozměr svého života, spiritualitu. Stejně tak ovšem mnohdy potřebují také pár praktických dovedností či informací – třeba proto, aby se mládežníci vůbec měli kde potkat.

K tomu všemu by měly kurzy Pecka povzbudit. K hledání vlastního vztahu s Bohem. K hledání formy spirituality, která bude dávat smysl. K hledání vlastních talentů, zdrojů a zkušeností. A ke sdílení praktických informací, které nám mohou pomoci usnadnit organizaci akcí i “běžného provozu” mládeže. Věříme, že víra je cesta, po které se vyplatí jít. Na Pecce ji můžeme chvíli hledat spolu. 

Praktické informace

Přihlašování

15. 9. – 15. 10. 2023

Termíny

16.–19. 11. 2023
2.–4. 2. 2024
7.–9. 6. 2024

Pro koho

Pro lidi, kteří aktivně pracují s mládeží v ČCE. Nezáleží, zda jsi v SOMu, vedeš sborovou mládež nebo třeba připravuješ tábory pro mládež.

Cena

Rozpočet ještě ladíme. Určitě se vejdeme do 1000,- za celý kurz.

Podmínky účasti

  • Věk alepsoň 15 let v době konání kurzu.
  • Účast na všech třech víkendech.
  • Aktivní práce s mládeží v průběhu kurzu.

Kurz je pořádán ve spolupráci s Oddělením mládeže a Celocírkevním odborem mládeže Českobratrské církve evangelické a je součástí oficiálního církevního vzdělávání.

Text převzat z webu e-cirkev.cz

Přesunout se na začátek