Vzdělávací pracovní setkání odborníků a angažovaných pracovníků s mládeží

Dsc_5709

 

 

 

 

 

 

Milí přátelé.

jsou poslední volná místa na přeshraniční vzdělavací pracovní setkání odborníků či angažovaných pracovníků s mládeží/pedagogů, které proběhne ve dnech 11. až 13. prosince 2013 (z Německa, Česka a také Rakouska) v Bad Alexandersbad (více: http://www.ebz-alexandersbad.de/start.asp). Možné se účastnit jen části programu. Setkání je vhodné pro aktivní zástupce občanské společnosti v oblasti prevence či boje proti pravicovému extremismu, antisemitismu a rasismu.  V průběhu setkání se budou diskutovat i otázky lidských práv, paměť národa v regionálních a komunálních komunitách, ve školách nebo různých iniciativách, jako byla např. řezenská akce „Žádné pivo pro rasisty“. Účastníci mohou představit své projekty a zkušenosti a prodiskutovat je s ostatními referenty/referentkami. Diskutovat se bude o podmínkách, rozsahu a možnostech jejich občanského zapojení, dále jakou nacházejí podporu u státních a nadnárodních struktur a jakých úspěchů se doposud dosáhlo. Cílem je na jedné straně vznik mezinárodní sítě angažovaných subjektů, za druhé pak budou jednotliví aktéři mít možnost rozšířit pole vlastní působnosti na základě příkladů z dalších zemí. Mimo vlastních referentů, tlumočníků a organizátorů jednání, nebude umožněna účast široké veřejnosti, aby byl zachován pracovně- odborný charakter setkání.

Tlumočení po celou dobu zajištěno!!

Místo setkání:
Evangelisches Bildungs- und Tagungszentrum Alexandersbad
Markgrafenstraße 34
95680 Bad Alexandersbad

Kontaktní osoba: Martin Becher (becher@ebz-alexandersbad.de)
Projektstelle gegen Rechtsextremismus und Geschäftsführung “Bay. Bündnis für Toleranz – Demokratie und Menschenwürde schützen”

V případě zájmu kontaktujte Martina Bechera nebo Michaelu Veselou (vesela@tandem.adam.cz či 377634757), Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Plzeň je partnerem projektu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek