Týmové tmelení COMu

S Celocírkevním odborem mládeže jsme se 27.–29. října vypravili na víkendové týmové tmelení. Ač jsme do železnohorské Hudče vyrazili bez Hudce a dalších několika COMáků, jednalo se o čas příjemný a produktivní. Zejména v Den vzniku samostatného československého státu vznikaly v našich hlavách mnohé nápady, kterými bychom se rádi zabývali v nadcházejícím kalendářním roce.

Důkladně jsme se věnovali spolupráci COMu a seniorátních odborů mládeže. Zhodnotili jsme dosavadní průběh „mentorského“ buddy programu a hloubali jsme nad jeho budoucí podobou i zlepšením této služby.

Soustředili jsme se rovněž na naše farářské kolegy a kolegyně. I jim bychom rádi vyjádřili podporu vytvořením platformy pro setkávání a diskusi o práci s mládeží. V nejbližší době tak učiníme přípravou interaktivní konference či jiného programového pásma k našim společným tématům.

V neposlední řadě bychom se rádi pustili do projektu blogové „mládežnické kuchařky“, která by v různorodých článcích přinesla tipy a triky pro práci s mládeží na sboru, v seniorátu i celé církvi. Můžete se těšit na rady k vybraným organizačně-(s)právním problémům, osobní příběhy a příklady dobré praxe z per zkušených evangelických matadorů.

Dalším skvělým nápadům, například založení evangelického airsoftového praporu, se budeme věnovat v individuální rovině. 🙉

Tmelení bylo první vlaštovkou na dvouleté cestě současného COMu. A kromě práce, brainstormingů a vyjasňování týmových cílů nabídlo i prostor pro prohloubení vzájemných vztahů, odpočinek, procházky vysočinskou přírodou, dlouhé tažení guláše, nebo tříhodinovou partii Člověče, nezlob se! Víkend jsme pak zakončili bohoslužbou v krucemburském sboru. A nyní už se konečně můžeme naplno pustit do práce. Mládeži zdar!

Sepsal a nafotil: Matěj Bouček

Přesunout se na začátek