“Taking Steps Towards an Ecologically Responsible Society”

Vážení přátelé, bratři a sestry,

v rámci kampaně  Evropské ekumenické rady mládeže (EYCE) soustředěné na propagaci ekologické spravedlnosti bych ráda pozvala vás osobně či členy vašich církví k účasti na následujícím semináři. Konkrétně se jedná o training course “Taking Steps Towards an Ecologically Responsible Society” a bude se konat 24.6.–1.7.2012 v Minsku v Bělorusku. Konání podpoří Youth in Action Programme EU.

Pozvánku, předběžný program a další informace včetně přihlášky najdete v příloze – prosím, šiřte ji dalším zájemcům z vašeho okolí.

Deadline pro přihlášení je půlnoc 15.4.2012.

Počet míst je vždy omezen (okolo 30) a většinou se účastní i muslimové, především jsou ale mezi účastníky mladí křesťané z celé Evropy (všech denominací, od pravoslavných přes římské katolíky po baptisty, do ca 32 let). Na každou akci je třeba napsat krátký motivační dopis v angličtině (nebojte se, stačí znalosti ze střední školy) a přihlásit se přes Ekumenickou radu církví v ČR, což není žádný problém. Nejvhodnější jsou tyto semináře pro lidi, kteří nějak vedou ostatní – ať už v mládeži či spolču, nebo třeba v nějakém občanském sdružení.

Kontakt: richterova.olga@gmail.com či se můžete ptát přímo tajemnice: general.secretary@eyce.org

A ještě informace pro ty, kteří rádi píšou, kreslí či fotí:
Chystá se třetí vydání elektronického časopisu The Leaf – je to součást kampaně EYCE “Promote Ecological Justice”!

První vydání je dostupné here.

Specifikace, čím můžete do kampaně přispět:

  • Contributions can take a form of articles, interviews, debates, reflections, analytical inputs, reviews etc.
  • The overall focus of the 3rd issue is Ecology and Its Social Implications (relations between ecology and poverty reduction, ecology and economic development/growth etc.). These topics are only recommendation, not a limitation.
  • Length of contributions should vary from 500 to 1.500 words.
  • Abstracts (one paragraph describing topic and form of a contribution) should be submitted no later than 25th March.
  • Authors of selected abstracts will be contacted and asked to develop full contribution until 22nd April.

CCT is also looking for cartoonists. In order to lighten serious theme, we would appreciate contributions from volunteers who want to share their artistic skills and draw a cartoon touching the topic. Please contact us on below mentioned email address.

For abstracts, contributions or further questions, please contact the CCT on campaign@eyce.org. The CCT is looking forward to receive your ideas and contributions!
We are looking forward to receive your contributions! Please also share this information as widely as possible! Thank you!

With green greetings,
CCT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek