Setkání nejen předsedů v Horní Krupé

Již potřetí jsme se sešli na poradě předsedů SOMů. Jedná se o speciální čas pro sdílení radostí a strastí, které zažíváme během práce smládeží. Víkendovou akci zastřešuje Celocírkevní odbor mládeže. Tentokrát bylo zastoupených osm seniorátů, přijeli také dva zaměstnanci oddělení mládeže a Matýsek Halaš <3.

Letošní porada se konala 4.-6. září vmalebném sborovém areálu vHorní Krupé na Vysočině. Začali jsme společnou večeří, po jídle jsme dali dohromady témata, kterým se chceme přes víkend věnovat. Hlavním tématem bylo, jak o SOMu mluvit směrem ven, jak prezentovat somácké aktivity a jak lákat lidi do členskýchřad. Pro následující roky jsme si vytyčili úkol, připravit „předsednickou kuchařku“, ve které budou sepsány praktické rady a návody pro práci smládeží.

V sobotu bylo na programu dne několik workshopů. Učili jsme se pískat na prsty, zasvětili se do grafické facilitace, sdíleli jsem tipy na to, jak se soustředit a referent oddělení mládeže Petr Kubičko nás seznámil stím, jak správně vyúčtovávat akce.

Víkend jsme zakončili na nedělních bohoslužbách vHavlíčkově Brodě, kde jsme pořídili tuto fotku:

kolektiv autorů ZF, HD, BL, EP

Více fotek od Adély Rozbořilové naleznete tady: https://photos.app.goo.gl/vYfWEvRfKjNEfJtT8

Přesunout se na začátek