Setkání křesťanů v Budapešti 7.-10.7.2016

Jubilejní 10. ročník Setkání středoevropských křesťanů se bude konat v červenci v hlavním městě Maďarska. Jde o velký sraz účastníků všech generací z Německa, Polska, Česka, Slovenska, Maďarska a Rakouska. Heslem bude „Vy jste sůl země“ (Matouš 5,13). Stalo se již dobrou tradicí, že naše církev bývá na těchto setkáních hojně zastoupena. Setkání je tentokrát o den delší, začíná ve čtvrtek odpoledne a končí v neděli po bohoslužbách, takže bude dostatek prostoru pro nejrůznější programy – biblickou práci, bohoslužby, tematické přednášky, workshopy, koncerty, divadla, prohlídky města apod.


Pro mládež se plánuje také sportovní program (kopaná, odbíjená, plavby na dračích lodích), vystoupení církevních popových skupin, představení neviditelného divadla, zajímavé workshopy a diskuze. Oficiální registrace účastníků bude zahájena 1. ledna 2016 a potrvá do 31. března 2016. Bližší informace případným zájemcům ještě sdělíme. Základní informace najdete v němčině a v maďarštině na http://www.christlichebegegnungstage2016.hu/.

Rádi bychom oslovili sbory ČCE, pěvecká sdružení, hudební skupiny, mládežnické bandy či jiná kulturní tělesa, ale i sportovně nadané jedince či celé party mládežníků, školy i další zájemce, kteří mají nápad, jak by mohli přispět do programu Setkání křesťanů, aby se nám se svou nabídkou ozvali. Akce je otevřena všem, kdo mají zájem být při tom, sdílejí křesťanské hodnoty a chtějí zakusit atmosféru velkého setkání lidí dobré vůle ze střední Evropy.

O aktivní zapojení účastníků z naší církve velice stojíme, hledáme finanční zdroje na podporu jejich účasti, ale zároveň prosíme o spolupráci při získávání peněz i samotné účastníky.

Chcete-li se přidat, pište, volejte, přijďte na ekumenické oddělení ÚCK do 31.12.2015:

Daniela Hamrová, Gerhard Frey-Reininghaus
ekumena@e-cirkev.cz
tel.: 224 999 215
Jungmannova 9, Praha 1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek