Povodně – hledáme dobrovolníky

2010-VIII-11_Struznice-Jezve_pan-Horacek6Milí přátelé,

pomoc Diakonie při povodních pokračuje šetřením zasažených domácností, kterým plánujeme vyplatit finanční příspěvek s ohledem na jejich sociální situaci. Aktuálně hledáme dobrovolníky, kteří by toto šetření prováděli v okolí Rudníku (Královéhradecký kraj, kousek od Vrchlabí a Hostinného) v době od 5. 8. do 31. 8. 2013.

Popis přípravy a náplň činnosti dobrovolníka monitoringu:

Co Vás čeká:

Vedoucí monitoringu Vám předá seznam zasažených domácností, které je třeba navštívit. V zasažené domácnosti vyplníte strukturovaný dotazník, případně předáte informace o dalších možnostech finanční pomoci a předáte dopis, ve kterém zasažení naleznou informace o tom, co se bude dít dál. Před odevzdáním dotazníků vedoucímu monitoringu přepíšete zjištěné informace do online formuláře. V případě jakýchkoliv nejasností a pochybností se dobrovolník může kdykoliv zeptat vedoucího monitoringu. Dobrovolníci navštěvují domácnosti ve dvojicích a po zaučení i samostatně.

Příprava:

Dobrovolníka proškolíme v tom, jak vyplnit dotazník, jak se orientovat v terénu, jak navázat kontakt se zasaženými. Dobrovolník dostane tričko Diakonie, jmenovku a desky, kde najde vše potřebné (dotazníky, návod k vyplnění, dopisy pro zasažené, mapu a seznam domácností). Před tím, než dobrovolník odevzdá vyplněné dotazníky, zadá sebrané údaje do online formuláře.

Formální náležitosti:

S každým vybraným dobrovolníkem uzavřeme dobrovolnickou smlouvu, na základě které bude pojištěn a dostane příspěvek na ubytování, cestovné a stravu oproti předloženým dokladům.

Koho hledáme:

Lidi dobré vůle, kteří rádi věnují 2 a více dnů (není nutné v kuse) na šetření v domácnostech, starší 18 let. Můžete to být jak Vy (které již máme v databázi) nebo i Vaši přátelé či známí. Tuto výzvu záměrně neposílám mezi zcela neznámou veřejnost (tedy ani dobrovolníky, kteří se nově přihlásili z řad veřejnosti na začátku povodní), neboť se jedná o práci s osobními daty zasažených. Hledáme cca 20 lidí. Vlastní automobil vítán, ale není nutný.

V případě Vašeho zájmu se, prosím, obraťte na kolegu, který má monitoring na starost:

Michal Hroneš

Mail: povodne@diakonie.cz

DiakonieMgr. Jarmila Neumannová

Fundraising a PR

Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové pomoci

Belgická 22, 120 00 Praha 2
tel.: 242 487 827, mobil: 730 182 571

neumannova.hrp@diakonie.cz
www.hrp.diakonie.cz

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek