NAŠE MLÁDEŽ A MĚSTO aneb jak proměňujeme svou komunitu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. ekumenický studijní den bude věnován aktivitám mladých křesťanů

Praha, 12. 3. 2013 – “Naše mládež a naše město” je název 18. studijního dne, který připravuje Komise mládeže při Ekumenické radě církví. V úterý 9. dubna se v pražském Arcidiecézním centru pro mládež Nazaret bude hovořit o aktivitách mladých křesťanů v rámci jejich společenství i širší komunity měst.

Skupina mladých křesťanů, která pracuje při Ekumenické radě církví na různých projektech, připravuje studijní den již poněkolikáté. Ukázalo se, že témata jako “Generace Facebooku” nebo “Církev jako odpověď?” přinesla řadu podnětů k další práci, proto se nyní uskuteční volně navazující pokračování, které se bude zabývat konkrétními aktivitami křesťanské mládeže v jednotlivých církevních společenstvích s přesahem do širšího okolí, zejména ve městech. Odborníci z několika oblastí představí své zkušenosti a nabídnou inspiraci k různým aktivitám. Na programu jsou například témata jako práce ve školách, v nízkoprahových klubech nebo práce s Romy a seniory. Ekumenické zastoupení nabídne pohledy do jednotlivých církevních společenství, umožní výměnu zkušeností a pomůže navázat případnou spolupráci. “Téma “Naše mládež a naše město” jsme si vybrali z toho důvodu, že chceme ukázat na konkrétních příkladech, jak mladí lidé proměňují na základě své víry a skrze svoji práci své okolí. Rádi bychom inspirovali mladé lidi k tomu, aby hledali odpověď na to, co pro ně osobně znamená být církví. Chtěli bychom je inspirovat k tomu, aby hledali své místo ve společnosti a mohli tak proměňovat komunitu, ve které žijí .” dodává Jan Jackanič, referent komise mládeže při Ekumenické radě.

 

18. studijní den a téma “Naše mládež a naše město” se uskuteční v úterý 9. dubna v prostorách pražského Arcidiecézního centra pro mládež Nazaret. Program začíná od 9 hodin, registrace bude otevřena v 8:00. Studijní den zakončí modlitba v 15 hodin. Poplatek pro studenty činí 50,- Kč, pracující 100,- Kč, bez předchozího přihlášení je možné se zúčastnit za 120,- Kč. V nabídce bude též oběd za 60,- Kč.

Přihlášky je možné zasílat do 3. dubna přes webový formulář na www.ekumenickarada.cz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek