mp3 úvahy na každý týden 2012

Chvíle klidu patří do života každého z nás. I když nás ve škole, a často ani jinde v životě, neučí jak se ztišit. Ticho je prostor, kde mohou zaznít naše touhy, prosby i Boží hlas. Je to prostor, kterým k nám přichází povzbuzení a inspirace.
Připravili jsme pro vás audio biblická zamyšlení na každý týden, která mohou znít do tohoto prostoru ticha. Vezměte si je na cestu. Do školy, do práce, na večerní procházku se psem. Nebo k žehlení, vaření a umývání nádobí. Odpoutejte se od všedních starostí. Naslouchejte.

Cena: 75,- Kč/ks pro sbory a členy SEM při objednávce na SEM ČR, Jungmannova 9, 11000 Praha 1. Objednávku je možné vyzvednout osobně, proto není v této ceně započítáno poštovné. CD je možno zakoupit i v elektronickém obchodě na www.e-cirkev.cz za cenu 100,-.

Sestřihy z několika úvah si můžete poslechnout zde na webu SEMu.

Autoři zamyšlení jsou Jaro Křivohlavý, Ondřej Macek, Lenka Ridzoňová, Zdeněk Susa, Jiří C. Klimeš, Jaroslav F. Pechar, Ondřej Kolář, Ivo Mareš, Hana Chroustová, Zdeněk Bárta, Ondřej Kolář, Miriam Richterová, Martina Musílková, Mikuláš Vymětal, Kateřina Erdingerová a Marie Medková, faráři a pracovníci mezi mládeží.
Biblické texty namluvili Michal Bumbálek a Marcela Dürrová.

Zeptali jsme se vedoucí projektu Marie Medkové, farářky mládeže ČCE:

Proč jsi přišla s nápadem cédéčka s úvahami?
Ráda poslouchám na rádio a mluvené slovo při cestě do práce nebo při domácích pracech. Napadlo mě, že by se mi hodila biblická zamyšlení k poslechu. Takové „Na každý den“ pro lidi, kteří mají rádi mluvené slovo. Výhoda je, že jedno zamyšlení připadá na týden. Nevadí, když člověk vynechá nebo si ho chce poslechnout dvakrát. Oslovila jsem s nápadem Sdružení evangelické mládeže a oni souhlasili.

Co v Božím genu najdeme?
Obsahem nosiče je 54 zamyšlení nad biblickým textem. Texty jsem vybírala podle liturgického roku (půst, Velikonoce,…), a k tématům, které se úzce dotýkají lidské existence nebo vztahu k Bohu (víra, smíření, samota, jak vypadá Bůh…). Věřím, že úvahy zaujmou, inspirují a podnítí k přemýšlení.
Zamyšlení namluvili sami autoři. Biblické texty k úvahám čtou profesionální mluvčí.

Proč jste CD vydávali – vždyť dneska lze všechno stáhnout z internetu?


celý rozhovor najdete na http://www.semcr.cz/aktuality

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek