Mládež sobě na Sjezdu

Milí přátelé,

obracíme se na vás s prosbou a zároveň výzvou o zapojení se do příprav společného prvního večera na Sjezdu (nejen) evangelické mládeže, který se uskuteční 30.9.-2.10.2011 v Jihlavě.

Název a téma Sjezdu je: VOKO BERE! Příležitosti a rizika v našem životě

„Voko bere“ je hazardní karetní hra. V každém kole dostane každý hráč jednu kartu. Po té se musí rozhodnout, zda chce další, protože cílem je dosáhnout součtu hodnot karet 21 nebo se co mu nejvíce přiblížit. Ten, kdo má po ukončení hry v ruce nejvyšší součet (max.21), vyhrává. Hráč se musí během hry rozhodovat, kdy má riskovat a kdy ne.

 „Radši si lehnul na podlahu, jojo, aby neupadl. Bez rizika je.“ Tak začíná jedna punková píseň. Náš život, většina našich činností jsou akce, které v sobě skrývají příležitosti a rizika. Příležitost s sebou většinou nese nějaký druh rizika, na každé riziko se také lze dívat jako na příležitost. Člověk se obvykle učí odhadovat míru rizik a rozpoznávat příležitosti. Stojí to za to? Mám odvahu „hrát“? Nezakrývá mi touha vyhrát oči? Vidím okolnosti, vidím lidi kolem sebe? Vím, kdy přestat, abych nepřestřelil?

Ne každá příležitost a ne každý risk přinese vítězství. Součástí života je i umět přijmout prohru a vyrovnat se s ní. Nemusím vyhrát, riziko je reálná věc. Anebo je výhrou, že dále nehraju? Nicméně kdo nic nedělá, o nic neusiluje, nic nezkazí – kdo nic nezačne, nezkusí, naopak nic nezíská, nevyhraje a ani nic neztratí. Jaká je tedy optimální míra?

První společný večer proběhne jako minulý rok způsobem komponovaného večera nazvaného „Mládež sobě“. Znamená to, že bychom rádi, aby večer vznikl našimi společnými silami. Uchopme téma „Voko bere“ ve formě písně, básně, modlitby, filmu, tance, skeče, sochy, obraz, živého obrazu…

 Tyto příspěvky, které si připraví jednotlivci, skupiny mládeže, SOMy, SEMy budou zařazeny do pátečního večera, nebo budou vystaveny v hlavních prostorách Sjezdu. Maximální délka příspěvku je 20min.

 Pokud máte se svou skupinou mládeže chuť a odvahu vystoupit na hlavním podiu na Sjezdu a pobavit ostatní, dejte nám vědět!

Předběžně se přihlašujte se na oddělení mládeže do 15.6.2011 na adrese:

(Předběžná přihláška = pouze potřebujeme vědět, jestli byste měli zájem vystoupit a co byste do společného večera přinesli.)

Českobratrská církev evangelická – odd.mládeže, Jungmannova 9 poštovní přihrádka 466; 111 21  Praha 1

 Nebo mailem na adresu mladez@e-cirkev.cz

Pro výběr příspěvků platí pravidlo: „Kdo dřív přijde, ten dřív mele“ a „Kdo odchází, místo ztrácí“

  Až budete mít jasnější představu o vašem díle, napište nám:

  • Kdo je kontaktní osobou a kontakty na ni
  • délku vystoupení
  • kolik osob bude na jevišti
  • stručný popis (téma)
  • toto nejlépe do 30.6., pokud však budete připravovat skeč o prázdninách, tak do 31.7.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek