Hledáme 2 mládežníky na Starpoint (sjezd mládeže) v Maďarsku!

Starpoint Youth Festival je festival mládeže pořádaný reformovanou církví v Maďarsku 1x za 2 roky. Pokaždé má festival jiné téma a pořádá se na jiném místě v Maďarsku. I v letošním roce jsme dostali pozvání od pořadatele, abychom poslali 2 zástupce z České republiky.

Více informací o festivale najdete na jejich stránkách. Momentálně jsou k dispozici zprávy a informace k předchozímu ročníku. Doufáme ale, že již brzy tam budou informace o tomto roce:

http://csillagpont2015.reformatus.hu/   v menu zvolte “English”

13653211_10154219693310169_388738980875220306_o      Foto: Budapešť, Jana Škubalová

Přidáváme také informace ze zvacího dopisu (pouze v angličtině):

Starpoint is a gathering designed for youth by youth. Around 600 volunteers have worked to create an exciting festival for young believers to come together and discuss different issues that they face in today’s society. Starpoint has several activities geared toward young adults including music concerts, seminars, small-group discussions and informal time for fellowship with new friends.

This year Starpoint Festival is joining the memorial Year of Reformation by choosing Reformation as the theme. The Reformation wasn’t something which happened just once, a long time ago. This is a process, which did not come to an end 500 years ago, but is still happening now. Ours is a faith that is always reforming. We hope to help the youth think of the Reformation not merely as an outdated event, but as a current idea which has meaning for them. We want the youth to be proud of this and we want Reformation to be a part of their everyday life. The program also seeks to engage in current events in secular culture as being Christian means we must engage with society at large.

The Youth festival begins on the afternoon of the 25th July in Debrecen, and we request that foreign delegates arrive on the 23rd July in Budapest.

Program Outline

23rd July-25th July Special programme in Budapest for international guests

25th July- 29th July Starpoint Festival in Debrecen

29th July Afternoon Transfer back to Budapest

30th July Departure for home

We provide accommodation for the delegates in Budapest for the two nights before and the night after the festival.

16402869_1342831135781185_7526713747246757757_o

Můžete také navštívit jejich Facebook (ze kterého je tato fotka).

Před 2 lety akci navštívili Adéla Cizlová a Edvard Rejthar. Napsali nám o své zkušenosti toto:

“Na CsillagPontu se o international účastníky starají jako v bavlnce. Po prohlídce Budapeště, kam všechny pozvali, nás ubytovali v luxusním 3hvězdičkovém penziónu pár set metrů od jezera. Celý den se starali, abychom měli anglický program: sportovní vyžití, úniková hra, vyjížďka lodí, small groups, ve kterých jsme se důvěrně sdíleli s maďarsky mluvícími. Třikrát denně dostanete dobré jídlo – a možná vás překvapí, že místní kuchyně je takřka beze zbytku oranžová. Dvakrát za den všichni sedí na louce na hlavním programu, v uchu s kouzelným sluchátkem, jež vám přeloží přednášku.
Dodnes si pamatuju hymnu, která končí zvoláním “hušegéš Ištém”. Ten Ištém je jako Ježíš a kdybyste někdo konečně věděl, co je “hušegéš”, prosím, vzkažte mi to.”

 

Co nabízíme:

– proplacení nákladů spojených s pobytem na této akci (registration fee, regional transportation, on-site accommodation, three meals a day, programmes and a welcome package)

– zájemci si hradí pouze cestu na místo setkání a osobní výdaje – pokud máte zájem, ale není to pro vás finančně možné, prosím kontaktujte nás

 

Koho hledáme:

– někoho komu je 18-26 let

– kdo je člen ČCE (v případě páru aspoň 1 z nich)

– znalost cizího jazyka, ve kterém se tam domluvíte (např. anglicky)

 

Co požadujeme:

– kratičkou zprávu

– článek do časopisu Nota nebe (reportáž z akce)

– aspoň 3 kvalitní fotografie z akce

 

Zájemci pište na: mladez@e-cirkev.cz do 30. 3. 2017.

V emailu uveďte prosím, proč se chcete akce zúčastnit.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek