“Evropští, lokální a online dobrovolníci”

 

EVHAC FV CALL

application form

 

 

 

Diakonie ČCE  hledá dobrovolníky do projektu „Evropští, lokální a online dobrovolníci“ . Ten umožní osmnácti dobrovolníkům do 26 let z Evropy a osmi dobrovolníkům z rozvojových zemí zúčastnit se misí ve čtyřech afrických zemích: Čad, Burundi, Středoafrická republika a Keňa.

Celý tým bude navíc doprovázen online dobrovolníky ze sítě Open Street Map, kteří jim budou poskytovat technické zázemí.

Komunikačním jazykem projektu je angličtina, vzhledem k tomu ale, že tři z uvedených zemí jsou frankofoní hledají se především francouzsky mluvící mladí lidé, kteří v září nedosáhnou 26 let.

Jedná se o tři pozice IT podpora, geograf/kartograf a terénní sociální pracovník.

Dobrovolníci budou připraveni na výjezd do terénu během  tří týdenního školení ve Francii od poloviny září, kdy oficiálně podepíší smlouvu.Hlavní náplní projektu bude šesti měsíční mise v terénu, během které budou týmy dobrovolníků pomocí systému GPS mapovat terén (školy, nemocnice, trvalá a přechodná bydliště obyvatel) ve spolupráci s místními organizacemi.Po návratu domů budou mít dva měsíce na to, aby se podělili o své zkušenosti s českou veřejností prostřednictvím výstav, vytvoření interaktivních webů či přednáškové činnosti. Celý projekt bude končit v půlce června 2013.

Právě probíhá výběrové řízení pro evropské dobrovolníky, které bude otevřené až do 2.7.  Více o přihláškách se dozvíš na stránkách Diakonie ČCE.

Celý program je financován Evropskou Komisí, sekcí pro humanitární pomoc a ochranu civilistů – ECHO a veškeré náklady dobrovolníků jsou hrazeny tímto programem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek