Dny důvěry v Ostravě 20.-22.11.

Dny důvěry, ekumenické setkání mladých organizované ve spolupráci s komunitou Taizé, se už v České republice staly tradicí. Tato tradice byla zahájena v roce 2007 setkáním ve Zlíně, v roce 2009 se Dny důvěry konaly v Brně, o dva roky později v Olomouci a v roce 2013 v Praze. Letos jsou mladí lidé ve věku 15–35 let zváni do Ostravy, kde se Dny důvěry uskuteční 20. – 22. listopadu v kostele sv. Josefa (Don Bosco) v Mor. Ostravě.

Od pátku do neděle se účastníci zapojí do společných modliteb s meditativními zpěvy, nasloucháním Božímu slovu a modlitbou v tichu. Na programu budou biblické úvody, sdílení ve skupinkách, semináře a společné jídlo, stejně jako v Taizé.

Hostitelské rodiny
Důležitou součástí pouti důvěry je také zážitek přijetí a pohostinnosti. Aby bylo možné Dny důvěry v Ostravě uspořádat, musíme najít dostatek rodin, které by byly ochotné mladé lidi na dvě noci ubytovat. Není potřeba mnoho: 2 metry čtvereční na zemi a 2 snídaně. Přes svou jednoduchost mohou taková setkání zanechat hluboký dojem a právě gesto přijetí mladých poutníků hostitelskými rodinami bývá často nejsilnějším zážitkem celého setkání.

Více informací zde:

http://dnyduvery.cz/

Video-pozvánka:

https://www.youtube.com/watch?v=eNLmmprV6rU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek