COMING TO JUSTICE 25.-28.3. 2012, AMSTERODAM

Amsterodam2012

COMING TO JUSTICE
25.-28.3.2012
ANNE FRANK HOUSE, AMSTERDAM

„Coming to justice“ je čtyřdenní seminář pro studenty od 17 let, který byl inspirován událostmi v Jugoslávii v devadesátých letech. Válka v Jugoslávii šokovala všechny svou krutostí a zejména tím, že se lidstvo nepoučilo ani hrůzostrašností 2. světové války a holokaustu a podobné věci se opakují.

Cílem semináře je účastníkům představit širší souvislosti zločinů a zacházení s nimi po druhé světové válce (Norimberské procesy) a po válce v Jugoslávii (současný válečná tribunál pro Jugoslávii v Haagu, který účastníci semináře navštíví). Bude také možnost hovořit s pamětníky.

Seminář pracuje s otázkami, které si klade mnoho lidí: “Jak může vůbec k něčemu takovému dojít?” “Jak je možné, že si lidé takto ubližují?” “Dá se tomu nějak zabránit?” a poskytnout možnost diskuse o tom, co je spravedlnost a nespravedlnost a jak je od sebe lépe rozeznat.

Jedná se o spolupráci kanceláře Aktion Sühnezeichen Friedensdienste (ASF) v Holandsku a Anne Frank House v Amsterdamu.

Seminář se koná 25. – 28.3.2012 v Amsterdamu a Haagu.
Účastnický poplatek je 55 €. Účastníci si sami hradí cestovní náklady (peníze by však neměly být překážkou účasti…je možné se individuálně domluvit).
Dobrá angličtina je podmínkou.

K přihlášení je třeba poslat krátký motivační dopis a životopis (obojí v angličtině)do 24.2.2012 na tschechien@asf-ev.de. Počet míst je omezen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek