Sjezd 23: Cesta do středu sebe

Prv­ní vlaš­tov­ky Sjez­du (nejen) evan­ge­lic­ké mlá­de­že 2023 jsou tady. Máme vizu­ál­ní identi­tu od Voj­ty Jano­ší­ka, spo­leč­ně s dal­ší­mi doku­men­ty jsme roze­sla­li pla­ká­ty do sbo­rů, roz­je­li jsme web www.sjezd23.cz a zalo­ži­li face­bo­ko­vou udá­lost.

To jsou jen ty vidi­tel­né věci! Již od led­na se schá­zí Sjez­do­vá sku­pin­ka, kte­rá za sebou má i výjezd do Čásla­vi. Pro­běh­la „val­ná hro­ma­da“ nápa­dů s šir­ší mlá­de­ží a oslo­vu­je­me prv­ní před­ná­še­jí­cí. Na Pora­dě mlá­de­že se nám poved­lo vybra­in­stor­mo­vat název, ze kte­ré­ho máme radost. Vzni­kl na zákla­dě této ano­ta­ce:

Sjezd (nejen) evan­ge­lic­ké mlá­de­že pro­běh­ne 6. až 8. říj­na v Čásla­vi a bude­me se při něm zamýš­let nad téma­tem self-care v kon­tex­tu prá­ce, spo­leč­nos­ti, zájmů, spi­ri­tu­ál­ní péče, psy­cho­lo­gic­ké, emoč­ní a fyzic­ké péče. Výcho­dis­kem je nám myš­len­ka, že počát­kem naší lás­ky k sobě (i navzá­jem) je lás­ka Boha vůči nám.

Název je inspi­ro­ván dílem Jule­se Ver­na Ces­ta do stře­du Země. Ako­rát mís­to Země chce­me poznat sami sebe. Chce­me se poznat, mít se rádi, vážit si toho, jací jsme. Je to ale pro­ces. Nebo prá­vě spíš ces­ta. Ces­ta plná dob­ro­druž­ství. Ces­ta, na kte­ré nejsme sami. Jsou tam s námi naši blíz­cí a je tam s námi Bůh.

Pla­kát sjez­du 23 autor: Voj­těch Jano­šík

Tyto myš­len­ky jsme pře­da­li i Voj­to­vi Jano­ší­ko­vi. Minu­lé dva roč­ní­ky vyhrál Voj­ta ote­vře­nou sou­těž o vizu­ál Sjez­du. Vzhle­dem k per­fekt­ní spo­lu­prá­ci jsme se ho letos roz­hod­li oslo­vit napří­mo. Poda­ři­lo se mu nací­tit na naše před­sta­vy ste­am­pun­ko­vé­ho vní­má­ní díla Jule­se Ver­na. Pro­to je ústřed­ní bar­vou oran­žo­vá (reza­vá), kte­rou dopl­ňu­jí dal­ší hodí­cí se bar­vy. Hlav­ním moti­vem je pak srd­ce, kte­ré může v růz­ném počtu tvo­řit kruh s jas­ným stře­dem. Záro­veň toto sesku­pe­ní při­po­mí­ná ozu­be­né koleč­ko, typic­ké pro moti­vy steampunku/průmyslové revo­lu­ce.

Věří­me, že se nám spo­leč­ně na Sjez­du bude líbit. A to nejen poci­to­vě, ale i vizu­ál­ně. Vel­ký dík všem, kte­ří se na dosa­vad­ních sjez­do­vých pro­ce­sech jak­ko­liv podí­le­li! Bude to ješ­tě (s)jízda.

Související událost: Sjezd (nejen) evangelické mládeže 2023

Naposledy upravil/a Kryštof Sojka, 29. března 2023.