Mládež v církvi: dotazník k bakalářce

Matěj Bouček (sociologie, FF UK) začíná s orientačním šetřením “Mladí lidé v církvi”. Na jeho vyplnění by vám mělo stačit dvacet minut u pátečního piva nebo kofči, Matějův vděk ale bude věčný. Klikejte sem!


Milé mládežnice, milí mládežníci, milé mládežnictvo,

volám Vás o pomoc a obracím se na Vás s prosbou! Neúprosně se blíží letní zkouškové období na vysokých školách a s ním i termíny odevzdání závěrečných prací.

Počítám, že Vás už jistě oslovilo několik Vašich přátel, zda byste jim nevyplnili dotazník k jejich bakalářce, nebo diplomce. Kolik z nich se ale věnovalo právě evangelické mládeži? Připojuji se k zástupu studentů, kteří doufají, že se konečně získají písmena před jménem a svým výzkumem obohatí svět. Přestože mou hlavní motivací je spíše obohatit vlastní index o přijatelnou známku, zabývám se ve svém orientačním šetření otázkou mládežnických názorů, církevního a občanského zapojení. Pevně tedy věřím, že některá data by mohla být k užitku nám všem, kteří se prací s mládeží aktivně zabýváme.

Co bych od Vás potřeboval? V prvé řadě, abyste se do výzkumu aktivně zapojili a zanechali mi v dotazníku vlastní stopu. Žádám Vás tedy o cca 20 minut Vašeho času a mozkového bouření.
V řadě druhé bych Vás rád požádal i o šíření dotazníku mezi své známé – mladé evangelíky a zejména mládežníky na Vašich domovských i spřátelených sborech – a to kteroukoliv cestou. Máte-li svůj kontakt list, newsletter, sociální sítě, zkrátka jakoukoliv komunikační platformu, budu Vám vděčný, pokud uznáte za vhodné výzkum sdílet. Čím více respondentů s co nejrůznějšími charakteristikami se do šetření zapojí, tím hodnotnější data mohu pro sebe i mládežnické orgány získat.

O výsledcích výzkumu Vás budu informovat a shrnutí výstupů Vám posléze zašlu.

Odkaz k vyplnění dotazníku posílám zde: https://dotazniky.ff.cuni.cz/limesurvey/index.php/687412?lang=cs
(Primární cílovou skupinou jsou mládežníci 15–30 lety věku, odpovídat je možné do 11. dubna 2023)

Vřelé díky za Vaši ochotu a vstřícný přístup!
Matěj Bouček
(člen pražského SOMu a COMu, student 4. ročníku sociologie na FF UK)

Přesunout se na začátek