Třetí peckový víkend

Sepsala: Anežka Sabelová

Stejně jako školní rok se i Pecka chýlí ke konci (tohoto ročníku) a 7. června k večeru jsme se sešli na vlakovém nádraží v Kuřimi. Společně jsme se došinuli do parku, kde nás čekala první hra, při níž jsme se nejen smáli, ale i překonávali různé výzvy na pomyslném trhu práce včetně živé pyramidy, ponoření do potoka, skládání ódy na pecku nebo povídání si s nebohými tatínky na zdejším hřišti. Kolem deváté večer jsme došli do krásné skautské klubovny v kopci na kraji lesa. 

Při dobroučké večeři jsme zjišťovali, že několik z nás má za sebou čerstvě maturitu nebo zkoušky a některé to ještě záhy po Pecce čeká. Po večeři už následovala krátká hudebně-spirituální chvilka s Ondrou a všemi vytoužený spánek.

V sobotu dopoledne jsme si při aktivitě od Damky na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké to je, být novým mládežníkem a co dělat, aby se nově příchozí mládežníci mohli cítit na akci dobře a ne vyloučeně. Také jsme se zaměřovali na tvorbu mládežových setkání a akcí tak, abychom na nich nezapomínali bezpečnost, společenství, dobrovolnost všech zúčastněných a informovanost. 

Na oběd jsme měli naprosto nejlepší dhal na světě a odpoledne za námi přijela Ivana Šímová, aby nás uvedla do metody Simple the story, neboli způsobu vyprávění biblických příběhů. Během odpoledne jsme se ještě potkali v našich skupinkách a poté jsme měli každý čas pro sebe na malou vigilku – naši osobní reflexi pecky, myšlenek a pocitů a také toho, v čem na sobě chceme pracovat. 

Večer už jsme strávili společně u ohně, povídali si a zpívali, opékali a vynalézali nové chuťové kombinace. 

Neděle už nám pomalu začala mávat, když jsme ráno u vyhaslého ohniště slavili bohoslužbu, kterou nás provázeli Roman s Mášou a nechyběla k tomu ani krásná hudba peckových muzikantů.

Po oblíbeném rozebrání zbytků jídla, společném úklidu klubovny a jejím předání jsme se vydali na cestu zpátky, při níž jsme ale ještě udělali jednu zastávku a to na poslední peckový rituál. Svoje pecky jsme pustili po proudu řeky a rozloučili se. Doufám, že se se všema těma príma lidmi znovu brzy uvidím! 

Přesunout se na začátek