Kurz Pecka pro pracovníky s mládeží: zjistěte, co ve vás je!

Od 15. září 2023 se spouš­tí při­hla­šo­vá­ní na kurz pro lidi, kte­ří aktiv­ně pra­cu­jí s mlá­de­ží v Čes­kob­ra­tr­ské církvi evan­ge­lic­ké. Určen je pro čle­ny SOMů, vedou­cí sbo­ro­vých mlá­de­ží nebo tře­ba orga­ni­zá­to­ry tábo­rů mlá­de­že.

Kaž­dý z nás má něja­ké obda­ro­vá­ní, něja­ký talent. Něco, v čem jsme oprav­du dob­ří. Stej­ně tak má kaž­dý z nás své potře­by a zdro­je, kte­rý­mi může dopl­ňo­vat ener­gii. Kaž­dý z nás tro­chu jinak, jin­de, jin­dy.

Důle­ži­té však je, že kaž­dý z nás má poten­ci­ál svůj talent roz­ví­jet a nechá­vat si vše­mi sila­mi pomá­hat k dob­ré­mu. Je dob­ré pozná­vat sám sebe a znát své talen­ty, skr­ze kte­ré mohu napl­nit svůj život. A stej­ně tak je dob­ré vědět, kdy na něco nesta­čím sám a říci si o pomoc. 

Jako křes­ťa­né se navíc může­me spo­leh­nout na to, že s námi živo­tem krá­čí Hos­po­din, kte­rý nás vede za ruku a v nej­těž­ších chví­lích nese na svých rame­nou. Nejsme a nikdy v tom nebu­de­me sami. Je to úžas­ná jis­to­ta, neko­neč­ný zdroj nadě­je a síly.

Jen­že někdy tápe­me a ona jis­to­ta se nezdá být tak jis­tá: „Co to vlast­ně zna­me­ná věřit? Žít život s Bohem? Být křes­ťan? A jak do toho zapa­da­jí pochyb­nos­ti či neú­spě­chy? Má to cenu?“

Obdarování a zápal, duchovní rozměr i praktické dovednosti

Lidé, kte­ří v evan­ge­lic­ké církvi pra­cu­jí s mlá­de­ží, potře­bu­jí oba pře­de­šlé pilí­ře, aby moh­li inspi­ro­vat dal­ší a měli pro svou prá­ci dosta­tek sil. Tedy urči­tá obda­ro­vá­ní a zápal pro věc i duchov­ní roz­měr své­ho živo­ta, spi­ri­tu­a­li­tu. Stej­ně tak ovšem mnoh­dy potře­bu­jí také pár prak­tic­kých doved­nos­tí či infor­ma­cí – tře­ba pro­to, aby se mlá­dež­ní­ci vůbec měli kde potkat.

K tomu vše­mu by měly kur­zy Pec­ka povzbu­dit. K hle­dá­ní vlast­ní­ho vzta­hu s Bohem. K hle­dá­ní for­my spi­ri­tu­a­li­ty, kte­rá bude dávat smy­sl. K hle­dá­ní vlast­ních talen­tů, zdro­jů a zku­še­nos­tí. A ke sdí­le­ní prak­tic­kých infor­ma­cí, kte­ré nám mohou pomo­ci usnad­nit orga­ni­za­ci akcí i „běž­né­ho pro­vo­zu“ mlá­de­že. Věří­me, že víra je ces­ta, po kte­ré se vypla­tí jít. Na Pec­ce ji může­me chví­li hle­dat spo­lu. 

Praktické informace

Při­hla­šo­vá­ní

15. 9. – 15. 10. 2023

Ter­mí­ny

16.–19. 11. 2023
2.–4. 2. 2024
7.–9. 6. 2024

Pro koho

Pro lidi, kte­ří aktiv­ně pra­cu­jí s mlá­de­ží v ČCE. Nezá­le­ží, zda jsi v SOMu, vedeš sbo­ro­vou mlá­dež nebo tře­ba při­pra­vu­ješ tábo­ry pro mlá­dež.

Cena

Roz­po­čet ješ­tě ladí­me. Urči­tě se vejde­me do 1000,- za celý kurz.

Pod­mín­ky účas­ti

  • Věk alep­soň 15 let v době koná­ní kur­zu.
  • Účast na všech třech víken­dech.
  • Aktiv­ní prá­ce s mlá­de­ží v prů­bě­hu kur­zu.

Kurz je pořá­dán ve spo­lu­prá­ci s Oddě­le­ním mlá­de­že a Celo­cír­kev­ním odbo­rem mlá­de­že Čes­kob­ra­tr­ské církve evan­ge­lic­ké a je sou­čás­tí ofi­ci­ál­ní­ho cír­kev­ní­ho vzdě­lá­vá­ní.

Text pře­vzat z webu e‑cirkev.cz

Naposledy upravil/a Kryštof Sojka, 1. září 2023.