Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
28. Sbormistrovský kurz 15. – 17. 4. v Bystřici pod Hostýnem

Celo­cír­kev­ní kan­tor ČCE zve sbor­mis­t­ry všech kate­go­rií, nové zájem­ce o sbor­mis­trov­ství, zpě­vá­ky růz­né­ho věku, var­ha­ní­ky, cír­kev­ní hudeb­ní­ky, teo­lo­gy a hud­by­mi­lov­né na Sbor­mis­trov­ský kurz pod vede­ním Prof. Pete­ra Pla­nyav­sky, kte­rý pro­běh­ne od 15. – 17. 4. 2016 ve stře­dis­ku Sola gra­tia v Bys­tři­ci pod Hostýnem.

Dsc_5845

Prof. Peter Pla­nyav­sky je kon­cert­ní var­ha­ník, skla­da­tel, cír­kev­ní hudeb­ník a diri­gent. Dlou­há léta půso­bil jako titu­lár­ní var­ha­ník a hudeb­ní ředi­tel ve vídeň­ském Ste­phan­sdo­mu. Na Vyso­ké hudeb­ní ško­le ve Víd­ni půso­bil jako pro­fe­sor hry na var­ha­ny a var­han­ní impro­vi­za­ce, kde byl také vedou­cím oddě­le­ní pro cír­kev­ní hud­bu. Pat­ří k význam­ným var­han­ním impro­vi­zá­to­rům a ino­vá­to­rům litur­gic­ké var­han­ní hry, je čas­tým porot­cem na pres­tiž­ních sou­tě­žích var­han­ní impro­vi­za­ce. Více na http://www.peterplanyavsky.at/.

 Pro­gram kur­zu:

  1. Nácvik a inter­pre­ta­ce latin­ských sbo­ro­vých zpěvů rakous­kých skla­da­te­lů.
  2. Var­han­ní (kla­vír­ní) impro­vi­za­ce v litur­gii boho­slu­žeb a pobož­nos­tech – komen­tář s ukáz­ka­mi.
  3. Pří­pra­va pro­gra­mu a vystou­pe­ní na kon­cer­tu v nedě­li 17. 4. 2016 ve 13:30 hod. v kos­te­le sv. Jil­jí v Bys­tři­ci pod Hostýnem, kde budou také účin­ko­vat stu­den­ti a absol­ven­ti Semi­ná­ře cír­kev­ní hud­by Evan­ge­lic­ké aka­de­mie. Při kon­cer­tu zazní něko­lik impro­vi­za­cí Prof. Pla­nyav­ské­ho.
  4. Pobož­nos­ti a dopo­led­ní neděl­ní boho­služ­by. Káza­ní: farář Lubo­mír Kabí­ček.

 3varh

Prak­tic­ké infor­ma­ce:

Popla­tek za stra­vu a uby­to­vá­ní na oso­bu činí 1.200 Kč (uby­to­vá­ní v hlav­ní budo­vě) pří­pad­ně 1.100 Kč (uby­to­vá­ní v cha­loup­ce).

Na kurz je mož­no se při­hlá­sit for­mou závaz­né při­hláš­ky do 10. 4. 2016. Nelze se při­hlá­sit jenom na část kur­zu! Při­hláš­ku for­mou jed­no­du­ché­ho mai­lu je mož­no poslat na adre­su:

ČESKOBRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ, Celo­cír­kev­ní kan­tor – Ladi­slav Mora­ve­tz

Na Cha­loup­kách 172, 768 72 Chval­čov

Tel. 573 378 607   e‑mail: moravetz@e‑cirkev.cz   Mobil: 737 506 119

V při­hláš­ce je tře­ba uvést jmé­no a pří­jme­ní, věk, byd­liš­tě, pří­pad­né přá­ní vege­ta­ri­án­ské či masi­té stra­vy, tele­fon, e‑mail. Odhlá­še­ní z kur­zu je mož­né pro­vést do 11. 4. 2016. Kvů­li vel­ké­mu zájmu o ten­to kurz dopo­ru­ču­je­me, aby se zájem­ci při­hlá­si­li co nejdří­ve.

Zahá­je­ní kur­zu: pátek 15. 4. 2016 v 19.30 hod. v kap­li Sola gra­tia.

 

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 23. března 2016.