Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
18. pouť na kostelíčku sv. Jana Nepomuckého na Poušti

Srdeč­ně zve­me na 18. pouť na kos­te­líč­ku sv. Jana Nepo­muc­ké­ho na Pouš­ti v sobo­tu 17. květ­na 2014. Pro vel­ký úspěch v roce minu­lém bude­me pokra­čo­vat v pou­ti kro­jo­va­né. Naše ženy a dív­ky opět šijí dal­ší kro­je.

Pro­to kaž­dý, kdo bude moci při­jít na pouť v kro­ji, a to jaké­ko­liv pro­ve­ni­en­ce, ať se nechá strh­nout tou­to myš­len­kou! Při­spě­je­te tak k vel­ké­mu obo­ha­ce­ní zámě­ru.

V 11 hodin začí­ná mše sva­tá, kte­rou pove­de P. Tomáš Halík.

Zazní „Missa Brod – Kro­jo­va­ná kos­te­líč­ko­vá“ Bohusla­va Léd­la, zpí­vá kos­te­líč­ko­vý filhar­mo­nic­ký sbor za dopro­vo­du hudeb­ní­ho těle­sa ZUŠ Tur­nov, diri­gu­je autor Bohuslav Lédl.

Spo­leč­ně věří­me, že Prof. Halík, kte­rý se má prá­vě vra­cet z Vel­ké Bri­tá­nie, kde bude pře­bí­rat Tem­ple­to­no­vu cenu, naho­ru na Poušť do 11. hodi­ny stih­ne při­jet. Z toho­to důvo­du se jeho tra­dič­ní páteč­ní před­náš­ka konat nemů­že.

Po boho­služ­bě při­pra­ví far­ní­ci pro pout­ní­ky občer­stve­ní a nabíd­nou své ruko­děl­né výrob­ky i dal­ší růz­né drob­nos­ti vel­ké hod­no­ty.

Skau­ti opět při­spě­jí k orga­ni­za­ci pou­tě a při­pra­ví pro děti a mlá­dež růz­né hry a atrak­ce, čímž dopře­jí rodi­čům s dět­mi ale­spoň chví­li se sou­stře­dě­ně věno­vat ostat­ním láka­dlům.

Nedíl­nou sou­čás­tí pou­ti bude opět v pro­sto­rách kos­te­líč­ku výsta­va. Své kres­by a ilu­stra­ce před­sta­ví paní Libu­še Losko­to­vá. Výsta­va bude po ver­ni­sá­ži v rám­ci kon­cer­tu mít pak své pokra­čo­vá­ní v Měst­ském muzeu Na Běliš­ti.

Odpo­led­ne ve 13:30 zahra­jí „Matič­ky“ ze Semil nejmen­ším  dětem už tra­dič­ně lout­ko­vou pohád­ku, ten­to­krát v pre­mi­é­ře, název budiž pře­kva­pe­ním!

Sou­čás­tí pout­ní­ho dění kolem kos­te­líč­ku bude i kej­klíř Slá­vek Nečuna­jev, kte­rý při­je­de až z Čes­kých Budě­jo­vic.

V 15 h se pro­sto­ry kos­te­líč­ku v rám­ci XXXVII. bene­fič­ní­ho kon­cer­tu roze­z­ní zvu­ky dud.

Ze Slo­ven­ska při­je­dou dva nej­vý­znam­něj­ší gajdo­ši, Juraj Dufek  & Ľubo­mír Tatar­ka alli­as Čala­ma­cha. Tito Majstri Uměl­ci muzi­cí­ro­va­li na vět­ši­ně dudác­kých fes­ti­va­lů nejen na Slo­ven­sku, ale ve vět­ši­ně evrop­ských zemí i v zámo­ří. Jsou to nejen muzi­kan­ti ale i výrob­ci a sbě­ra­te­lé hudeb­ních nástro­jů a typic­ké hud­by pro ně. Urči­tě obo­ha­tí i dění kolem kos­te­líč­ku. Zbý­vá jen dou­fat, že nám bude přát poča­sí.

Pro­to­že výnos z pou­ti bude opět inves­to­ván do údrž­by a obno­vy kos­te­líč­ku a far­ní­ho are­á­lu, vítá­me jakou­ko­liv for­mu pod­po­ry – ať už dob­ro­ta­mi , vlast­ní­mi ruko­děl­ný­mi pra­ce­mi, výtvar­ný­mi díly, jiný­mi dary či při­lo­že­ním vlast­ních rukou k tomu­to spo­leč­né­mu dílu. Při­hlas­te se na faře nebo v lékár­ně U Andě­la (tel. 483389239, ev. 603871613), E‑mailem (arch.tomesek.zb@iol.cz), nebo může­te při­jít pomo­ci s pří­pra­vou stán­ků a oko­lí v sobo­tu ráno pří­mo ke kos­te­líč­ku. Vaše pod­po­ra nám bude potě­še­ním i povzbu­ze­ním.

VŠICHNI JSOU SRDEČNĚ ZVÁNI!

Kaž­dý kro­jo­va­ný pout­ník udě­lá radost nejen nám.

www.kostelicek.wz.cz

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 22. dubna 2014.