Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

Bib­lic­ký impulz dává stu­den­tům mož­nost poznat věří­cí spo­lu­žá­ky. Zkus to u vás ve ško­le.

Bib­lic­ký impulz je eku­me­nic­ký pro­jekt, jehož cílem je sezná­mit věří­cí stu­den­ty, kte­ří se běž­ně potká­va­jí ve ško­lách, aniž by o své víře vědě­li, a záro­veň pro­hlou­bit jejich vztah k Bib­li. Pro­jekt bude pro­bí­hat po celý říjen.
„Jde o vlnu malých akcí pořá­da­ných samot­ný­mi stu­den­ty. Měly by pro­běh­nout na co nej­ví­ce ško­lách, fakul­tách, kole­jích a inter­ná­tech po celé repub­li­ce,“ říká jeden z hlav­ních orga­ni­zá­to­rů pro­jek­tu Jan Šedo. Akce mohou být růz­né­ho dru­hu, od pro­mí­tá­ní fil­mů, přes roz­jí­má­ní až po setká­ní u dob­ré­ho jíd­la. Spo­leč­ný­mi jme­no­va­te­li všech akcí jsou prá­ce s Bib­lí, mod­lit­ba a vzá­jem­né sezná­me­ní. Orga­ni­zá­to­rem celé­ho pro­jek­tu je sdru­že­ní signály.cz, o. s. Zášti­tu nad celým pro­jek­tem pře­vza­li: Sek­ce pro mlá­dež ČBK, Eku­me­nic­ká rada církví, olo­mouc­ký arci­bis­kup Mons. Jan Graub­ner a bis­kup plzeň­ské diecé­ze Mons. Fran­ti­šek Rad­kov­ský. Pro­jekt pod­po­ru­je mno­ho stu­dent­ských a mlá­dež­nic­kých orga­ni­za­cí po celé Čes­ké repub­li­ce.
„Kdo­ko­liv ze stu­den­tů může napří­klad u sebe doma, na pri­vá­tě nebo kole­ji uspo­řá­dat jed­nu z akcí a pozvat na ni pro­střed­nic­tvím pla­ká­tů, vizi­tek a regis­tra­ce akce na webu dal­ší věří­cí stu­den­ty, kte­ří se navzá­jem sezná­mí při spo­leč­ném setká­ní u Bib­le,“ popi­su­je reál­ný prů­běh pro­jek­tu jeho koor­di­ná­tor­ka Pet­ra Vašíč­ko­vá. Pro ty méně zku­še­né jsou ve vět­ších měs­tech k dis­po­zi­ci „par­ťá­ci“, což jsou sku­pi­ny zku­še­ných lidí, kte­ří mohou pora­dit a pomo­ci s orga­ni­za­cí akce.

V rám­ci pro­jek­tu pro­bí­ha­jí i dvě sou­tě­že. Prv­ních sto, kte­ří zor­ga­ni­zu­jí akci pro svo­je spo­lu­žá­ky, dosta­ne kni­hu ze spe­ci­ál­ní nabíd­ky Kar­me­li­tán­ské­ho nakla­da­tel­ství. Obdob­ně bude odmě­ně­no prv­ních 50 lidí, kte­ří se na webu podě­lí o svo­ji inspi­ra­ci, jak uspo­řá­dat akci v rám­ci Bib­lic­ké­ho impul­zu. Spe­ci­ál­ní­mi cena­mi jsou nepro­mo­ka­vé Bib­le do nepo­ho­dy, kte­rou věno­va­la Čes­ká bib­lic­ká spo­leč­nost, a Jeruza­lém­ské Bib­le v novém men­ším for­má­tu od Kar­me­li­tán­ské­ho nakla­da­tel­ství.
Veš­ke­ré infor­ma­ce, jak se zapo­jit, uspo­řá­dat akci nebo se jí jen zúčast­nit, je mož­né nalézt na www.biblickyimpulz.cz. Do akce je zapo­je­no již přes 200 stu­den­tů a zastou­pe­na je ve všech dese­ti nej­vět­ších měs­tech Čes­ké repub­li­ky.

  • Pet­ra Vašíč­ko­vá,
  • pro­jek­to­vá mana­žer­ka signály.cz, o. s.
  • media@biblickyimpulz.cz
  • +420 606 453 430

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 21. října 2010.