Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
Léto 2017
Milí přá­te­lé,
jste srdeč­ně zvá­ni na akce, kte­ré pro vás orga­ni­zu­je oddě­le­ní mlá­de­že ČCE. Někte­ré z akcí jsou spo­lu­or­ga­ni­zo­vá­ny se SEM v ČR, z.s. (Sdru­že­ní evan­ge­lic­ké mlá­de­že v ČR).
Může­te se zúčast­nit kur­zů, kem­pů, bri­gád. V při­hla­šo­vá­ní jsou spuš­tě­ny při­hláš­ky na jar­ní akce. Při­hláš­ky na let­ní akce budou spuš­tě­ny na začát­ku břez­na. Vybí­rej­te, zvě­te své přá­te­le a kama­rá­dy.
Na jed­not­li­vé akce se při­hla­šuj­te na: http://prihlasky.srcce.cz/
Na Inter­nati­o­nal Camp se při­hla­šuj­te na jiném odka­ze: http://bit.ly/international-camp-2017
Infor­ma­ce o cenách a sle­vách nalez­ne­te u kaž­dé akce zvlášť viz níže.
Více infor­ma­cí o akcích na:
http://mladez.evangnet.cz/, mladez@e‑cirkev.cz, Face­book: Evan­ge­lic­ká mlá­dež
Akce při­pra­vu­je:
Čes­kob­ra­tr­ská cír­kev evan­ge­lic­ká
Oddě­le­ní mlá­de­že ÚCK ČCE, Jung­man­no­va 9, 111 21, Pra­ha 1 a SEM v ČR, z.s., Jung­man­no­va 9, 111 21, Pra­ha 1.
Na akcích mož­nost uplat­ně­ní sou­ro­ze­nec­ké sle­vy. Účast­ní­kům v soci­ál­ní tís­ni cenu upra­ví­me po osob­ním jed­ná­ní!

Let­ní akce:

Kurs star­ší mlá­de­že 30.6.–7.7. 2017, Křížli­ce

Bás­ník a psy­cho­te­ra­peut Adam Bor­zič bude mlu­vit o vzta­hu sexu­a­li­ty, spi­ri­tu­a­li­ty a psy­cho­te­ra­pie a zamě­ří se pře­de­vším myš­le­ní Wilhel­ma Rei­cha. Petr Turec­ký, farář ČCE ze Soběhrd s námi bude číst kni­hu Wal­te­ra Bru­e­g­ge­man­na o bib­li a post­mo­der­ním myš­le­ní. Spo­leč­ně bude­me při­pra­vo­vat závě­reč­né boho­služ­by.

Ať jsi kdo­ko­liv a odkud­ko­liv, jsi zván s námi týden sdí­let inspi­ra­tiv­ní pro­stře­dí, kde si odpo­či­neš, ale záro­veň i nabe­reš mno­hé inspi­ra­ce.

Odpo­led­ní pro­gra­my při­pra­ví­me své­po­mo­cí účast­nic a účast­ní­ků. Ať už půjde o kul­tu­ru, manu­ál­ní prá­ci nebo před­náš­ky.
Kurz pove­dou brat­ři Jan, Jakub a Daniel Orto­vi.
Cena: 1800 Kč


Let­ní kemp mlá­de­že, Pod jed­nou stře­chou, 9.–16.7. 2017, Str­mi­lov

Při­jeď zažít týden plný zába­vy, kul­tu­ry, spor­to­vá­ní a let­ních rados­tí. Pro­žij čas spo­leč­ně s kama­rá­dy, ale záro­veň si vyber, co zají­má prá­vě Tebe! Let­ní kemp mlá­de­že nabí­zí širo­kou šká­lu vyži­tí pro aktiv­ní mla­dé lidi.
Kur­zy: Film, Tanec, Komiks
Worksho­py: sport, ryba­ře­ní, des­kov­ky, bub­ny, mini­golf, zpí­vá­ní, ori­ga­mi, vaře­ní, akč­ní hry a spous­tu dal­ších
Pro čle­ny SEMu 1900,- Kč a pro sou­ro­zen­ce 1800,- Kč — nut­no zapla­tit do 15.6.2017; potom 2300,- Kč.

Orga­ni­zu­je SEM v ČR, z.s.
Více infor­ma­cí na: www.kemp.semcr.cz nebo na Face­boo­ku.


Big­bí­to­vý kurz, 21.–30.7. 2017, Křížli­ce

Po úspěš­ném minu­lém roce, opět opa­ku­je­me big­bí­to­vý kurz.

Uni­kát­ní akce pro všech­ny aktiv­ní muzi­kan­ty napříč žán­ry! Teo­rie, pra­xe, har­mo­nie, dishar­mo­nie, hra v kape­le, hra mimo kape­lu, jamo­vá­ní. V při­hláš­ce vyplň­te pro­sím, kte­rý nástroj si bere­te s sebou. Vítá­ny jsou růz­né dru­hy hudeb­ních nástro­jů!

Kurz pove­dou: Filip Boháč, Daniel Šou­rek.

Cena poby­tu: 3000,- Kč


Inter­nati­o­nal Camp, Put­ting on the who­le armour of God– 15.–23.7. 2017, Her­lí­ko­vi­ce

bib­lic­ký program/ bib­li­cal pro­gram, workshopy/workshops, výle­ty po okolí/trips – vše v ang­lič­ti­ně pro mla­dé 17–25 let!

„The Inter­nati­o­nal Camp will be time to think, dis­cuss and sha­re our thou­ghts about eve­ry­day spi­ri­tu­a­li­ty and our chris­ti­an minis­t­ry. It will be oppor­tu­ni­ty to meet inte­res­ting peo­ple and find new fri­ends; spen­ding time toge­ther, sin­ging and pra­y­ing, tal­king and lis­te­ning, see­ing a new part of the world.A week of dis­cus­si­on, wor­ship, rest and play. Eve­ry­o­ne who who want to come and join the adven­tu­re is wel­co­me“.

Cena/Price: 2100 CZK/2500 CZK, 78 EUR/92 EUR student/worker, stu­dent / pra­cu­jí­cí; Regis­tra­te here: http://bit.ly/international-camp-2017

Event orga­ni­sed by: the You­th Depart­ment of the ECCB and Church of Scotland


Kurs kon­fir­man­dů a mlad­ší mlá­de­že, Bazar bib­lic­kých moti­vů, 6.–11.8. 2017, Hra­diš­tě u Nasa­vrk

„Do baza­ru se odklá­da­jí věci, kte­ré už – zdá se – nejsou a nebu­dou potře­ba. Ale taky se tam najdou věci mimo­řád­né hod­no­ty. Poku­sí­me se uspo­řá­dat bazar základ­ních bib­lic­kých moti­vů, kde lze obje­vit per­ly nesrov­na­tel­né hod­no­ty“ (Mt 13:45 Ane­bo je krá­lov­ství nebes­ké jako když obchod­ník, kte­rý kupu­je krás­né per­ly, obje­ví jed­nu dra­ho­cen­nou per­lu; jde, pro­dá všec­ko, co má, a kou­pí ji.)

Pro­sí­me fará­ře, kte­ří mají na sbo­ru kon­fir­man­dy, aby je dovez­li na mís­to koná­ní, zůsta­li s nimi a při­spě­li do spo­leč­né­ho pro­gra­mu.

Cena: 1800 Kč
Cena za včas­né při­hlá­še­ní a zapla­ce­ní do 30.6.2017: 1600,- Kč


Eku­me­nic­ký auto­bus do Tai­zé – 5.–14.8. 2017, Fran­cie

Opět úspěš­ně opa­ku­je­me spo­leč­ný odjezd do Tai­zé. Výho­dy eku­me­nic­ké­ho auto­bu­su jsou: více pís­ní a čte­ní v češ­ti­ně, více mož­nos­tí pře­kla­du do češ­ti­ny pro ty, co neu­mí žád­nou řeč, niž­ší nákla­dy za ces­tov­né auto­bu­sem a mož­nost sdí­le­ní napříč deno­mi­na­ce­mi již ces­tou!
Více infor­ma­cí na blo­gu: https://autobusdotaize.signaly.cz/

Let­ní bri­gá­da, 12.–19.8. 2017, Her­lí­ko­vi­ce
Vede: Filip Boháč (vikář ČCE)
Pří­pra­va dře­va a dal­ší nezbyt­né pomoc­né prá­ce. Ide­ál­ní mís­to na jar­ní odre­a­go­vá­ní a rela­xa­ci v hor­ském  pro­stře­dí Krko­noš. Pra­co­vat se bude v oko­lí are­á­lu hor­ské­ho domo­va. Zby­de čas i na vol­no­ča­so­vé aktit­vi­ty. To vše v pří­jem­ném a v poho­do­vém pro­stře­dí, kde se lidé růz­ných gene­ra­cí mohou sdí­let a vzá­jem­ně obo­ha­co­vat.
Cena: pra­cov­ní nasa­ze­ní
Pořá­dá: SEM Přá­te­lé Her­lí­ko­vic ve spo­lu­prá­ci s ČCE

Pod­zim­ní akce:

Bůh Wna­ted, Sjezd (nejen) evan­ge­lic­ké mlá­de­že, Jab­lo­nec nad Nisou, 6.–8.10. 2017
http://sjezd.mladez.evangnet.cz/2017

Pobýt spo­lu, Pra­ha
Setká­ní dob­ro­vol­ní­ků, kte­ří spo­lu­pra­cu­jí s oddě­le­ním mlá­de­že na akcích v prů­bě­hu roku.
Cena: zdar­ma

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 1. června 2017.