Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
Hledáme 2 mládežníky na Starpoint (sjezd mládeže) v Maďarsku!

Star­point You­th Fes­ti­val je fes­ti­val mlá­de­že pořá­da­ný refor­mo­va­nou církví v Maďar­sku 1x za 2 roky. Pokaž­dé má fes­ti­val jiné téma a pořá­dá se na jiném mís­tě v Maďar­sku. I v letoš­ním roce jsme dosta­li pozvá­ní od pořa­da­te­le, abychom posla­li 2 zástup­ce z Čes­ké repub­li­ky.

Více infor­ma­cí o fes­ti­va­le najde­te na jejich strán­kách. Momen­tál­ně jsou k dis­po­zi­ci zprá­vy a infor­ma­ce k před­cho­zí­mu roč­ní­ku. Dou­fá­me ale, že již brzy tam budou infor­ma­ce o tom­to roce:

http://csillagpont2015.reformatus.hu/   v menu zvol­te „Eng­lish“

13653211_10154219693310169_388738980875220306_o      Foto: Buda­pešť, Jana Šku­ba­lo­vá

Při­dá­vá­me také infor­ma­ce ze zva­cí­ho dopi­su (pou­ze v ang­lič­ti­ně):

Star­point is a gathe­ring designed for you­th by you­th. Around 600 volun­teers have wor­ked to cre­a­te an exci­ting fes­ti­val for young belie­vers to come toge­ther and dis­cuss dif­fe­rent issu­es that they face in today’s soci­e­ty. Star­point has seve­ral acti­vi­ties gea­red toward young adults inclu­ding music con­certs, semi­nars, small-group dis­cus­si­ons and infor­mal time for fellowship with new fri­ends.

This year Star­point Fes­ti­val is joi­ning the memo­rial Year of Refor­mati­on by cho­o­sing Refor­mati­on as the the­me. The Refor­mati­on wasn’t some­thing which hap­pe­ned just once, a long time ago. This is a pro­cess, which did not come to an end 500 years ago, but is still hap­pe­ning now. Ours is a fai­th that is alwa­ys refor­ming. We hope to help the you­th think of the Refor­mati­on not mere­ly as an out­da­ted event, but as a current idea which has mea­ning for them. We want the you­th to be proud of this and we want Refor­mati­on to be a part of the­ir eve­ry­day life. The pro­gram also seeks to engage in current events in secu­lar cul­tu­re as being Chris­ti­an means we must engage with soci­e­ty at lar­ge.

The You­th fes­ti­val begins on the after­no­on of the 25th July in Debre­cen, and we request that fore­ign dele­ga­tes arri­ve on the 23rd July in Buda­pest.

Pro­gram Out­li­ne

23rd July-25th July Spe­cial pro­gra­m­me in Buda­pest for inter­nati­o­nal guests

25th July- 29th July Star­point Fes­ti­val in Debre­cen

29th July After­no­on Transfer back to Buda­pest

30th July Depar­tu­re for home

We pro­vi­de accom­mo­dati­on for the dele­ga­tes in Buda­pest for the two nights befo­re and the night after the fes­ti­val.

16402869_1342831135781185_7526713747246757757_o

Může­te také navští­vit jejich Face­book (ze kte­ré­ho je tato fot­ka).

Před 2 lety akci navští­vi­li Adéla Cizlo­vá a Edvard Rejthar. Napsa­li nám o své zku­še­nos­ti toto:

„Na Csillag­Pon­tu se o inter­nati­o­nal účast­ní­ky sta­ra­jí jako v bavln­ce. Po pro­hlíd­ce Buda­peš­tě, kam všech­ny pozva­li, nás uby­to­va­li v luxus­ním 3hvězdičkovém pen­zi­ó­nu pár set met­rů od jeze­ra. Celý den se sta­ra­li, abychom měli ang­lic­ký pro­gram: spor­tov­ní vyži­tí, úni­ko­vá hra, vyjížď­ka lodí, small groups, ve kte­rých jsme se důvěr­ně sdí­le­li s maďar­sky mlu­ví­cí­mi. Tři­krát den­ně dosta­ne­te dob­ré jíd­lo – a mož­ná vás pře­kva­pí, že míst­ní kuchy­ně je takřka beze zbyt­ku oran­žo­vá. Dva­krát za den všich­ni sedí na lou­ce na hlav­ním pro­gra­mu, v uchu s kou­zel­ným slu­chát­kem, jež vám pře­lo­ží před­náš­ku.
Dodnes si pama­tu­ju hym­nu, kte­rá kon­čí zvo­lá­ním „huše­géš Ištém“. Ten Ištém je jako Ježíš a kdy­bys­te někdo koneč­ně věděl, co je „huše­géš“, pro­sím, vzkaž­te mi to.“

 

Co nabí­zí­me:

- pro­pla­ce­ní nákla­dů spo­je­ných s poby­tem na této akci (regis­trati­on fee, regi­o­nal trans­por­tati­on, on-site accom­mo­dati­on, three meals a day, pro­gra­m­mes and a wel­co­me pac­kage)

- zájem­ci si hra­dí pou­ze ces­tu na mís­to setká­ní a osob­ní výda­je – pokud máte zájem, ale není to pro vás finanč­ně mož­né, pro­sím kon­tak­tuj­te nás

 

Koho hle­dá­me:

- něko­ho komu je 18–26 let

- kdo je člen ČCE (v pří­pa­dě páru aspoň 1 z nich)

- zna­lost cizí­ho jazy­ka, ve kte­rém se tam domlu­ví­te (např. ang­lic­ky)

 

Co poža­du­je­me:

- kra­tič­kou zprá­vu

- člá­nek do časo­pi­su Nota nebe (repor­táž z akce)

- aspoň 3 kva­lit­ní foto­gra­fie z akce

 

Zájem­ci piš­te na: mladez@e‑cirkev.cz do 30. 3. 2017.

V emai­lu uveď­te pro­sím, proč se chce­te akce zúčast­nit.

 

 

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 27. února 2017.