Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
Hledáme dobrovolníky na oslavy Jeronýma Pražského (27. – 28.5.)
Chceš být sou­čás­tí týmu pro osla­vy Jero­ný­ma Praž­ské­ho?

 

ČCE bude 28. květ­na při­po­mí­nat jed­no­den­ním kul­tur­ně-duchov­ním fes­ti­va­lem na Stře­lec­kém ost­ro­vě život a smrt Jero­ný­ma Praž­ské­ho, sou­čas­ní­ka a pří­te­le Jana Husa. Jero­ným byl jed­ním z nej­vzdě­la­něj­ších lidí teh­dej­ší Evro­py, kos­mo­po­li­ta, věč­ný stu­dent, váš­ni­vý dis­ku­tér, orga­ni­zá­tor pou­lič­ních taš­ka­řic a nako­nec upá­le­ný „kacíř“. Letos uply­ne 600 let od jeho tra­gic­ké smr­ti na kost­nic­kém kon­ci­lu.

Na Stře­lec­kém ost­ro­vě pro­běh­ne fes­ti­val, jehož sou­čás­tí bude boho­služ­ba, lout­ko­vé diva­dlo o Jero­ný­mo­vi, různá hudeb­ní vystou­pe­ní (jazz, klezmer, folk), pane­lo­vá dis­ku­se a mno­ho dal­ší­ho. Fes­ti­val bude pod širým nebem na krás­ném mís­tě v cen­t­ru Pra­hy na bře­hu Vlta­vy!

Jeroným_EVB

Hle­dá­me šikov­né a vese­lé lidi, kte­ří chtě­jí být při tom a záro­veň pomo­ci s orga­ni­za­cí pří­mo na mís­tě, při pro­de­ji, pře­ná­še­ní, infor­mo­vá­ní atd.,. Jde o to, aby se návštěv­ní­ci cíti­li kom­fort­ně, pro­gram pro­bí­hal bez zádrhe­lů a orga­ni­zá­to­ři se nezbláz­ni­li ze všech úko­lů. Jako odmě­nu si odne­seš skvě­lý záži­tek, dob­rý pocit, trič­ko a novou pub­li­ka­ci o Jero­ný­mo­vi.

Jest­li tě nabíd­ka zau­ja­la, ozvi se nám pro­sím na e‑mail dobrovolnici.cce@gmail.com nebo na tele­fon 732 777 638.

Těší­me se na spo­lu­prá­ci, za pří­prav­ný tým slav­nos­tí Petr Bru­na, koor­di­ná­tor dob­ro­vol­ní­ků

Více infor­ma­cí k fes­ti­va­lu najde­te zde: http://www.nase-reformace.cz/

Spo­lupo­řa­da­te­lem akce je Měst­ská část Pra­ha 1.

trpelivostruzeprinasi-13

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 26. dubna 2016.