Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
!Prodloužení soutěže o sjezdový plakát!

Milí přá­te­lé,

letos popr­vé vyhla­šu­je­me sou­tež o sjez­do­vý pla­kát. Podrob­né infor­ma­ce s poža­dav­ky nalez­ne­te v při­lo­že­ném sou­bo­ru pdf.: vyzva_plakát_2016

Při­klá­dá­me také ano­ta­ci téma­tu a loga k pla­ká­tu viz níže, kte­rá budou také  již brzy pub­li­ko­vá­na na webo­vých strán­kách Sjez­du: http://sjezd.mladez.evangnet.cz/2016/

Loga pro logo­link, sou­bor zip: Sjezd 2016-sou­tez-pla­kat-logo­link

Ano­ta­ce téma­tu:

Název 26. roč­ní­ku je Dál tou vodou. Od toho­to hlav­ní­ho téma­tu se odví­jí pro­gram worksho­pů a před­ná­šek.

Život bez vody si těž­ko doká­že­me před­sta­vit. Voda je nepo­stra­da­tel­ná, nut­ná a záro­veň nená­pad­ná, samo­zřej­má. Její význam nám čas­to dochá­zí, až když k ní nemá­me pří­stup. Když nete­če, když dopi­je­me posled­ní dou­šek a není ji kde brát. Voda je život­ně důle­ži­tá. Vodu pije­me, ve vodě vaří­me, vodou se umý­vá­me, z vody loví­me potra­vu. Voda roz­tá­čí vod­ní mlý­ny a vyrá­bí elektři­nu. Osvě­ží, když je vedro, pomů­že nám dopra­vit se dale­ko, pře­da­le­ko.

Někdy se však živo­to­dár­ná síla roz­bou­ří a děsí. Pře­kro­čí své bře­hy a ničí. Pří­va­lo­vé deš­tě vypla­vu­jí skle­py, povod­ně str­há­va­jí domy, sníh a led činí zem jed­nou vel­kou pas­tí. Ve vodě se může­me uto­pit, nedo­ká­že­me se ji pod­ma­nit.

Od počát­ku se nad voda­mi vzná­ší Duch Boží. A vzná­ší se i nad naši­mi zápla­va­mi, nad naši­mi hlu­bi­na­mi, nad naši­mi bře­hy. Dává čer­stvost našim pra­me­nům, objí­má všech­na moře lás­ky i boles­ti. Při křtu z nás umý­vá špí­nu hor­ší než prach a duje do pla­chet lodi jmé­nem cír­kev.

Zdro­ji živo­ta, tobě dík!

POZOR!!! Sou­těž pro­dlou­že­na do 15.3. 2016!!! Návrhy posí­lej­te na mladez@e‑cirkev.cz

!!Sou­čas­ně pro­bí­há sou­těž o logo na Sjezd, kte­ré se může­te také zůčast­nit-infor­ma­ce viz pří­spě­vek.!!

Těší­me se na vaše výtvo­ry.

Oddě­le­ní mlá­de­že ČCE

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 29. ledna 2016.