Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
Sbormistrovský kurz pro začátečníky 19. – 21. 2. 2016

V posled­ní době se úro­veň cír­kev­ní hud­by pozved­la zvláš­tě tam, kde půso­bí naší stá­lí frek­ven­tan­ti kur­zů, zejmé­na stu­den­ti a absol­ven­ti Semi­ná­ře cír­kev­ní hud­by Evan­ge­lic­ké aka­de­mie (SCHEA). Na těch­to mís­tech vznik­ly pěvec­ké sbo­ry, kte­ré se pra­vi­del­ně podí­lí na litur­gii boho­slu­žeb. Cír­kev­ní hud­ba nejen­že při­ná­ší oži­ve­ní sbo­ro­vé­ho živo­ta, ale může napo­má­hat misij­ním sna­hám církve. Tou­to ces­tou při­po­mí­ná­me, že na jaře letoš­ní­ho roku pro­běh­nou dal­ší při­jí­ma­cí zkouš­ky na SCHEA (viz http://www.e‑cirkev.cz/kalendar/). Mezi­tím pro­běh­ne ten­to kurz v oče­ká­vá­ní, že se na něj při­hlá­sí noví zájem­ci, kte­ří se tře­ba roz­hod­nou zúčast­nit se dub­no­vých při­jí­ma­cích zkou­šek na SCHEA. Cílem našich kur­zů je, aby účast­ní­ci se postup­ně sezna­mo­va­li s význa­mem, hloub­kou, krá­sou cír­kev­ní hud­by a litur­gie, aby nově zís­ka­né zku­še­nos­ti radost­ně vyu­ži­li ve svých sbo­rech.

Dsc_2279Ilu­strač­ní foto­gra­fie : Lis­to­pa­dá­ní 2015, Ben Ská­la

 Ter­mín 27. sbor­mis­trov­ské­ho kur­zu: 19. – 21. 2. 2016

Mís­to koná­ní kur­zu: stře­dis­ko Sola gra­tia v Bys­tři­ci pod Hostýnem

Před­ná­še­jí­cí: farář Daniel Heller (litur­gie) a Ladi­slav Mora­ve­tz (sbor­mis­trov­ství)

Ten­to kur­zu je určen pře­de­vším hudeb­ním ama­té­rům, kte­ří mají zájem o vede­ní pěvec­ké­ho sbo­ru a potře­bu­jí zís­kat základ­ní infor­ma­ce, týka­jí­cí se diri­go­vá­ní, meto­di­ky nácvi­ku sbo­ru, roze­zpí­vá­ní, vol­by reper­toá­ru pro boho­slu­žeb­né úče­ly v jed­no­du­chém obsa­ze­ní. Kur­zu se mohou zúčast­nit také sbor­mistři, kte­ří si potře­bu­jí upev­nit zákla­dy sbor­mis­trov­ské­ho řemes­la, nebo mají zájem o nové sklad­by pro své sbo­ry. Stej­ně tak může být kurz pří­nos­ný pro var­ha­ní­ky růz­ných kate­go­rii, pro teo­lo­gy a hud­by­mi­lov­né lidi, kte­ří se zají­ma­jí o nové pís­ně, zpěvy, for­my pobož­nos­tí a litur­gie, kte­ré budou v novém Evan­ge­lic­kém zpěv­ní­ku. Pobož­nos­ti a neděl­ní boho­služ­by pove­de farář Lubo­mír Kabí­ček.

Dsc_2144Ilu­strač­ní foto­gra­fie : Lis­to­pa­dá­ní 2015, Ben Ská­la

Popla­tek za stra­vu a uby­to­vá­ní činí 1.200 Kč / oso­ba (uby­to­vá­ní v hlav­ní budo­vě) pří­pad­ně 1.100 Kč (uby­to­vá­ní v cha­loup­ce). Na kurz je mož­no se při­hlá­sit for­mou závaz­né při­hláš­ky do 14. 2. 2016. V při­hláš­ce je tře­ba uvést jmé­no a pří­jme­ní, věk, byd­liš­tě, pří­pad­né přá­ní vege­ta­ri­án­ské či masi­té stra­vy, tele­fon, e‑mail. Při­hláš­ku je mož­no poslat e‑mailem na adre­su: moravetz@e‑cirkev.cz

Odhlá­še­ní z kur­zu je mož­né pro­vést do 17. 2. 2016. Zahá­je­ní kur­zu: pátek 19. 2. 2016 v 19.30 hod. v kap­li Sola gra­tia. Na pod­hostýn­ské sbo­ro­pě­ní se těší

Ladi­slav Mora­ve­tz

celo­cír­kev­ní kan­tor Čes­kob­ra­tr­ské církve evan­ge­lic­ké

 

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 6. ledna 2016.