Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
Setkání křesťanů v Budapešti 7.–10.7.2016

Jubi­lej­ní 10. roč­ník Setká­ní stře­do­ev­rop­ských křes­ťa­nů se bude konat v čer­ven­ci v hlav­ním měs­tě Maďar­ska. Jde o vel­ký sraz účast­ní­ků všech gene­ra­cí z Němec­ka, Pol­ska, Čes­ka, Slo­ven­ska, Maďar­ska a Rakous­ka. Hes­lem bude „Vy jste sůl země“ (Matouš 5,13). Sta­lo se již dobrou tra­di­cí, že naše cír­kev bývá na těch­to setká­ních hoj­ně zastou­pe­na. Setká­ní je ten­to­krát o den del­ší, začí­ná ve čtvr­tek odpo­led­ne a kon­čí v nedě­li po boho­služ­bách, tak­že bude dosta­tek pro­sto­ru pro nej­růz­něj­ší pro­gra­my – bib­lic­kou prá­ci, boho­služ­by, tema­tic­ké před­náš­ky, worksho­py, kon­cer­ty, diva­dla, pro­hlíd­ky měs­ta apod.


Pro mlá­dež se plá­nu­je také spor­tov­ní pro­gram (kopa­ná, odbí­je­ná, plav­by na dra­čích lodích), vystou­pe­ní cír­kev­ních popo­vých sku­pin, před­sta­ve­ní nevi­di­tel­né­ho diva­dla, zají­ma­vé worksho­py a dis­ku­ze. Ofi­ci­ál­ní regis­tra­ce účast­ní­ků bude zahá­je­na 1. led­na 2016 a potr­vá do 31. břez­na 2016. Bliž­ší infor­ma­ce pří­pad­ným zájem­cům ješ­tě sdě­lí­me. Základ­ní infor­ma­ce najde­te v něm­či­ně a v maďar­šti­ně na http://www.christlichebegegnungstage2016.hu/.

Rádi bychom oslo­vi­li sbo­ry ČCE, pěvec­ká sdru­že­ní, hudeb­ní sku­pi­ny, mlá­dež­nic­ké ban­dy či jiná kul­tur­ní těle­sa, ale i spor­tov­ně nada­né jedin­ce či celé par­ty mlá­dež­ní­ků, ško­ly i dal­ší zájem­ce, kte­ří mají nápad, jak by moh­li při­spět do pro­gra­mu Setká­ní křes­ťa­nů, aby se nám se svou nabíd­kou ozva­li. Akce je ote­vře­na všem, kdo mají zájem být při tom, sdí­le­jí křes­ťan­ské hod­no­ty a chtě­jí zaku­sit atmo­sfé­ru vel­ké­ho setká­ní lidí dob­ré vůle ze střed­ní Evro­py.

O aktiv­ní zapo­je­ní účast­ní­ků z naší církve veli­ce sto­jí­me, hle­dá­me finanč­ní zdro­je na pod­po­ru jejich účas­ti, ale záro­veň pro­sí­me o spo­lu­prá­ci při zís­ká­vá­ní peněz i samot­né účast­ní­ky.

Chce­te-li se při­dat, piš­te, volej­te, přijď­te na eku­me­nic­ké oddě­le­ní ÚCK do 31.12.2015:

Danie­la Hamro­vá, Ger­hard Frey-Rei­ninghaus
ekumena@e‑cirkev.cz
tel.: 224 999 215
Jung­man­no­va 9, Pra­ha 1

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 10. prosince 2015.