Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
Dny důvěry v Ostravě 20.–22.11.

Dny důvě­ry, eku­me­nic­ké setká­ní mla­dých orga­ni­zo­va­né ve spo­lu­prá­ci s komu­ni­tou Tai­zé, se už v Čes­ké repub­li­ce sta­ly tra­di­cí. Tato tra­di­ce byla zahá­je­na v roce 2007 setká­ním ve Zlí­ně, v roce 2009 se Dny důvě­ry kona­ly v Brně, o dva roky poz­dě­ji v Olo­mou­ci a v roce 2013 v Pra­ze. Letos jsou mla­dí lidé ve věku 15–35 let zvá­ni do Ost­ra­vy, kde se Dny důvě­ry usku­teč­ní 20. – 22. lis­to­pa­du v kos­te­le sv. Jose­fa (Don Bosco) v Mor. Ost­ra­vě.

Od pát­ku do nedě­le se účast­ní­ci zapo­jí do spo­leč­ných mod­li­teb s medi­ta­tiv­ní­mi zpěvy, naslou­chá­ním Boží­mu slo­vu a mod­lit­bou v tichu. Na pro­gra­mu budou bib­lic­ké úvo­dy, sdí­le­ní ve sku­pin­kách, semi­ná­ře a spo­leč­né jíd­lo, stej­ně jako v Tai­zé.

Hos­ti­tel­ské rodi­ny
Důle­ži­tou sou­čás­tí pou­ti důvě­ry je také záži­tek při­je­tí a pohos­tin­nos­ti. Aby bylo mož­né Dny důvě­ry v Ost­ra­vě uspo­řá­dat, musí­me najít dosta­tek rodin, kte­ré by byly ochot­né mla­dé lidi na dvě noci uby­to­vat. Není potře­ba mno­ho: 2 met­ry čtve­reč­ní na zemi a 2 sní­da­ně. Přes svou jed­no­du­chost mohou tako­vá setká­ní zane­chat hlu­bo­ký dojem a prá­vě ges­to při­je­tí mla­dých pout­ní­ků hos­ti­tel­ský­mi rodi­na­mi bývá čas­to nej­sil­něj­ším zážit­kem celé­ho setká­ní.

Více infor­ma­cí zde:

http://dnyduvery.cz/

Video-pozván­ka:

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 14. října 2015.