Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
Koncert světoznámého hudebníka v Praze

Na začát­ku červ­na se v Pra­ze usku­teč­ní vel­ká evan­ge­li­zač­ní akce „Dny víry“ v jejímž rám­ci vystou­pí také svě­tozná­mý křes­ťan­ský muzi­kant Mar­tin Smi­th s kape­lou (býva­lý frontman kape­ly Deli­ri­ous). Je nejen vyni­ka­jí­cím hudeb­ní­kem, ale i člo­vě­kem, kte­rý doká­že vést ke spo­leč­né mod­lit­bě skr­ze hud­bu a také hovo­řit k lidem, kte­ří hle­da­jí Boha. Jako před­ka­pe­ly se před­sta­ví čes­ké wor­shi­po­vé kape­ly Ado­nai a Jed­ním srd­cem.

Kon­cert se usku­teč­ní v pátek 5. červ­na a pozor – zce­la uni­kát­ně v pro­sto­rách vel­ké­ho sálu Lucer­ny. Dosud se regis­tru­jí lidé z celé repub­li­ky napříč růz­ný­mi církve­mi. Orga­ni­zá­to­ři celé akce věří, že se ten­to kon­cert může stát jedi­neč­nou pří­le­ži­tos­tí k Boží osla­vě v samot­ném srd­ci met­ro­po­le. Záro­veň dou­fa­jí, že hud­ba i slo­vo Mar­ti­na Smi­the umož­ní více lidem poznat Ježí­še Kris­ta.

Mar­tin Smi­th se naro­dil v roce 1970. V roce 1992 se podí­lel na zalo­že­ní kape­ly The Cut­ting Edge Band, ze kte­ré v roce 1996 vznik­la sku­pi­na Deli­ri­ous? – na dlou­hých 14 let hudeb­ní rodi­na Mar­ti­na Smi­tha. Mar­tin je nejen vyni­ka­jí­cí hudeb­ník, ale pře­de­vším člo­věk, kte­rý doká­že vést a inspi­ro­vat ostat­ní ke spo­leč­né­mu uctí­vá­ní Boha. Jeho pís­ně chval se zpí­va­jí – bez nad­sáz­ky – v kos­te­lích na všech kon­ti­nen­tech naší pla­ne­ty.

Spo­leč­ně s deli­ri­ous vydal 18 alb, včet­ně nahrá­vek z kon­cert­ních vystou­pe­ní. Mezi autor­ské sklad­by Mar­ti­na Smi­the pat­ří pís­ně Did You Feel the Moun­ta­ins Trem­ble?, His­to­ry Maker a I Could Sing of Your Love Fore­ver (Řeka Tvé lás­ky). V roce 2013 vydal svo­je prv­ní sólo­vé album Album God’s Gre­at Dan­ce Flo­or.

Vstu­pen­ky na kon­cert může­te zís­kat pou­ze v před­pro­de­ji! Ke kaž­dé vstu­pen­ce (za 300 Kč) jed­na vstu­pen­ka zdar­ma (tozn. že 2 vstu­pen­ky vás vyjdou na 300 Kč). Je to tedy šan­ce pozvat i vaše přá­te­le, kte­ří by do kos­te­la nepři­šli. Tím, že bude kon­cert v pátek, stá­vá se jedi­neč­nou pří­le­ži­tos­tí k návštěvě hlav­ní­ho měs­ta i pro přespol­ní.

Pro tuto akci pořa­da­te­lé hle­da­jí 35 dob­ro­vol­ní­ků, 20 klu­ků a 15 holek :
• Klu­ky potře­bu­je­me na mís­tě od 8 do 24 hod. (nebu­dou pra­co­vat nepře­tr­ži­tě)
• Hol­ky potře­bu­je­me na mís­tě od 11 do 20 hod (nebu­dou pra­co­vat nepře­tr­ži­tě)
• Stra­va zajiš­tě­na for­mou baget
• Jsou star­ší 18 let včet­ně
• Jsou aktiv­ně zapo­je­ni v církvi
• Jsou spo­leh­li­ví, obě­ta­ví, sluš­ní a ochot­ni udě­lat krok navíc.

Dob­ro­vol­ní­ci dosta­nou za odmě­nu bčer­stve­ní a vstup na kon­cert zdar­ma!
Zájem­ci nechť napí­ší email na mladez(at)e‑cirkev.cz.

Objed­náv­ky a dal­ší infor­ma­ce najde­te zde www.worshippraha.cz 

Video­po­zván­ka: https://www.youtube.com/watch?v=1vuOtVHb0Io
Jeden z kli­pů: https://www.youtube.com/watch?v=K0Glq025b60

Udá­lost na Face­boo­ku: https://www.facebook.com/events/709265035851655/

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 21. května 2015.