Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

Koor­di­nač­ní cen­t­rum čes­ko-němec­kých výměn mlá­de­že Tan­dem ve spo­lu­prá­ci s Památ­ní­kem Tere­zín při­pra­vu­je pro mla­dé lidi ve věku 16 – 26 let z Čes­ka a Němec­ka již 8. čes­ko-němec­ké setká­ní mlá­de­že pod názvem „Spo­leč­nou ces­tou ke vzpo­mín­kám“, a to v ter­mí­nu 25. – 27. dub­na 2014, kte­ré pro­běh­ne v are­á­lu Památ­ní­ku Tere­zín.  Všich­ni mla­dí lidé jsou srdeč­ně zvá­ni. On-line při­hláš­ka zde: http://www.tandem.adam.cz/akce/8‑cesko-nemecke-setkani-mladeze. Pro­gram a orga­ni­zač­ní infor­ma­ce v při­lo­že­ném letá­ku.

Stu­du­ješ-li střed­ní nebo vyso­kou ško­lu nebo Tě jen baví his­to­rie, rád/a čteš his­to­ric­ké kni­hy a zají­ma­jí Tě osu­dy lidí per­ze­ku­o­va­ných nacis­tic­kým reži­mem z raso­vých, nábo­žen­ských nebo národ­nost­ních důvo­dů? Chtěl/a by ses setkat s těmi, kte­ří díky štěs­tí, pří­z­ni osu­du nebo vytr­va­los­ti a bojov­nos­ti těž­ké obdo­bí plné křivd, záka­zů a nespra­ve­dl­nos­ti pře­ko­na­li a dru­hou svě­to­vou vál­ku pře­ži­li? Pozvá­ní k bese­dě při­ja­li dva pamět­ní­ci, paní Dag­mar Lie­blo­vá a pan Felix Kol­mer, kte­ří si v dět­ství pro­šli něko­li­ka kon­cen­t­rač­ní­mi tábo­ry.  Čeká na Tebe pro­gram plný tema­tic­kých worksho­pů, kte­ré budou vede­ny aka­de­mi­ky, odbor­ní­ky a pra­cov­ní­ky památ­ných míst. Díky mís­tu setká­ní budeš mít jedi­neč­nou pří­le­ži­tost si pro­hléd­nout a pro­jít auten­tic­ké pro­sto­ry Památ­ní­ku Tere­zín a na vlast­ní kůži poznat jeho genius loci. Jsi-li pří­z­ni­vec diva­del­ní­ho umě­ní, pak se můžeš těšit na čes­ko-němec­ké před­sta­ve­ní hry Brun­di­bár. A to nej­lep­ší na konec! Chceš-li poznat stej­ně nala­dě­né lidi z růz­ných kou­tů Čes­ka a Němec­ka, urči­tě bys na setká­ní neměl/a chy­bět.

      Po celou dobu koná­ní Setká­ní mlá­de­že bude pro­bí­hat simul­tán­ní tlu­mo­če­ní. Účast­ní­ci budou mít zajiš­tě­no uby­to­vá­ní, stra­vo­vá­ní i pojiš­tě­ní.
Při­hlas se a buď u toho. Těší­me se! Kon­takt­ní oso­ba pro všech­ny dota­zy: Mgr. Micha­e­la Vese­lá, (+ 420 377 634 757 nebo vesela@tandem.adam.cz). Děku­ji.

spolecnoucestoukevzpominkam_logo_claim_rgb

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 14. března 2014.