Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

Dsc_5709

 

 

 

 

 

 

Milí přá­te­lé.

jsou posled­ní vol­ná mís­ta na pře­shra­nič­ní vzdě­la­va­cí pra­cov­ní setká­ní odbor­ní­ků či anga­žo­va­ných pra­cov­ní­ků s mládeží/pedagogů, kte­ré pro­běh­ne ve dnech 11. až 13. pro­sin­ce 2013 (z Němec­ka, Čes­ka a také Rakous­ka) v Bad Ale­xan­der­sbad (více: http://www.ebz-alexandersbad.de/start.asp). Mož­né se účast­nit jen čás­ti pro­gra­mu. Setká­ní je vhod­né pro aktiv­ní zástup­ce občan­ské spo­leč­nos­ti v oblas­ti pre­ven­ce či boje pro­ti pra­vi­co­vé­mu extre­mis­mu, anti­se­mi­tis­mu a rasis­mu.  V prů­bě­hu setká­ní se budou dis­ku­to­vat i otáz­ky lid­ských práv, paměť náro­da v regi­o­nál­ních a komu­nál­ních komu­ni­tách, ve ško­lách nebo růz­ných ini­ci­a­ti­vách, jako byla např. řezen­ská akce „Žád­né pivo pro rasis­ty“. Účast­ní­ci mohou před­sta­vit své pro­jek­ty a zku­še­nos­ti a pro­dis­ku­to­vat je s ostat­ní­mi referenty/referentkami. Dis­ku­to­vat se bude o pod­mín­kách, roz­sa­hu a mož­nos­tech jejich občan­ské­ho zapo­je­ní, dále jakou nachá­ze­jí pod­po­ru u stát­ních a nad­ná­rod­ních struk­tur a jakých úspě­chů se dopo­sud dosáh­lo. Cílem je na jed­né stra­ně vznik mezi­ná­rod­ní sítě anga­žo­va­ných sub­jek­tů, za dru­hé pak budou jed­not­li­ví akté­ři mít mož­nost roz­ší­řit pole vlast­ní působ­nos­ti na zákla­dě pří­kla­dů z dal­ších zemí. Mimo vlast­ních refe­ren­tů, tlu­moč­ní­ků a orga­ni­zá­to­rů jed­ná­ní, nebu­de umož­ně­na účast širo­ké veřej­nos­ti, aby byl zacho­ván pra­cov­ně- odbor­ný cha­rak­ter setká­ní.

Tlu­mo­če­ní po celou dobu zajiš­tě­no!!

Mís­to setká­ní:
Evan­ge­lisches Bil­dun­gs- und Tagun­gs­zen­t­rum Ale­xan­der­sbad
Mar­k­gra­fen­stra­ße 34
95680 Bad Ale­xan­der­sbad

Kon­takt­ní oso­ba: Mar­tin Becher (becher@ebz-alexandersbad.de)
Pro­jekt­stelle gegen Recht­sex­tre­mis­mus und Geschäfts­führung „Bay. Bünd­nis für Tole­ranz – Demo­kra­tie und Mens­che­nwür­de schüt­zen“

V pří­pa­dě zájmu kon­tak­tuj­te Mar­ti­na Beche­ra nebo Micha­e­lu Vese­lou (vesela@tandem.adam.cz či 377634757), Koor­di­nač­ní cen­t­rum čes­ko-němec­kých výměn mlá­de­že Tan­dem Plzeň je part­ne­rem pro­jek­tu.

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 5. prosince 2013.