Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

 

Dny důvě­ry v Pra­ze: lis­to­pad 2013

Dny důvě­ry, eku­me­nic­ké setká­ní mla­dých orga­ni­zo­va­né ve spo­lu­prá­ci s komu­ni­tou Tai­zé, se už v Čes­ké repub­li­ce sta­ly tra­di­cí. Tato tra­di­ce byla zahá­je­na v roce 2007 setká­ním ve Zlí­ně, v roce 2009 se Dny důvě­ry kona­ly v Brně a o dva roky poz­dě­ji v Olo­mou­ci. Letos jsou mla­dí lidé ve věku 17–35 let zvá­ni do Pra­hy, kde se Dny důvě­ry usku­teč­ní 15.–17. lis­to­pa­du v chrá­mu Nej­sv. srd­ce Páně na Vino­hra­dech.

Od pát­ku do nedě­le se účast­ní­ci zapo­jí do spo­leč­ných mod­li­teb s medi­ta­tiv­ní­mi zpěvy, naslou­chá­ním Boží­mu slo­vu a mod­lit­bou v tichu. Na pro­gra­mu budou bib­lic­ké úvo­dy, sdí­le­ní ve sku­pin­kách, semi­ná­ře a spo­leč­né jíd­lo, stej­ně jako v Tai­zé. Fran­couz­ská ves­nič­ka Tai­zé, je domo­vem mezi­ná­rod­ní eku­me­nic­ké komu­ni­ty, kte­rou zalo­žil v roce 1940 bra­tr Roger. Dnes tvo­ří komu­ni­tu více než sto brat­ří, kato­lí­ků i růz­ných pro­tes­tant­ských vyzná­ní, z více než pět­a­dva­ce­ti růz­ných náro­dů. Od kon­ce pade­sá­tých let dva­cá­té­ho sto­le­tí mno­ho tisíc mla­dých lidí z růz­ných zemí nachá­zí ces­tu do Tai­zé, kde se podí­le­jí na týden­ních setká­ních s mod­lit­ba­mi a roz­jí­má­ním. Mimo to brat­ři z Tai­zé orga­ni­zu­jí malá i vel­ká setká­ní, kte­rá jsou sou­čás­tí „pou­ti důvě­ry na zemi“. Také Dnů důvě­ry v Pra­ze se zúčast­ní brat­ři z Tai­zé. Účast­ní­ci budou uby­to­vá­ni v rodi­nách praž­ských far­nos­tí a sbo­rů. Tím­to bychom na Dny důvě­ry rádi pozva­li všech­ny mla­dé lidi z celé ČR.

Důle­ži­tou sou­čás­tí pou­ti důvě­ry je také záži­tek při­je­tí a pohos­tin­nos­ti. Přes svou jed­no­du­chost mohou tako­vá setká­ní zane­chat hlu­bo­ký dojem a prá­vě ges­to při­je­tí mla­dých pout­ní­ků hos­ti­tel­ský­mi rodi­na­mi bývá čas­to nej­sil­něj­ším zážit­kem celé­ho setká­ní. Účast­ní­ci setká­ní se musí v pří­pa­dě zájmu zare­gis­tro­vat na inter­ne­to­vé strán­ce www.dnyduvery.cz, kde najde­te také bliž­ší infor­ma­ce. Veli­ce oce­ní­me, pokud toto pozvá­ní pře­dá­te i dal­ším lidem, kte­ré by setká­ní moh­lo zají­mat.

orga­ni­zač­ní tým Dnů důvě­rytaize_zalozka_final

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 17. září 2013.