Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

2010-VIII-11_Struznice-Jezve_pan-Horacek6Milí přá­te­lé,

pomoc Dia­ko­nie při povod­ních pokra­ču­je šet­ře­ním zasa­že­ných domác­nos­tí, kte­rým plá­nu­je­me vypla­tit finanč­ní pří­spě­vek s ohle­dem na jejich soci­ál­ní situ­a­ci. Aktu­ál­ně hle­dá­me dob­ro­vol­ní­ky, kte­ří by toto šet­ře­ní pro­vá­dě­li v oko­lí Rud­ní­ku (Krá­lo­vé­hra­dec­ký kraj, kou­sek od Vrchla­bí a Hos­tin­né­ho) v době od 5. 8. do 31. 8. 2013.

Popis pří­pra­vy a náplň čin­nos­ti dob­ro­vol­ní­ka moni­to­rin­gu:

Co Vás čeká:

Vedou­cí moni­to­rin­gu Vám pře­dá seznam zasa­že­ných domác­nos­tí, kte­ré je tře­ba navští­vit. V zasa­že­né domác­nos­ti vypl­ní­te struk­tu­ro­va­ný dotaz­ník, pří­pad­ně pře­dá­te infor­ma­ce o dal­ších mož­nos­tech finanč­ní pomo­ci a pře­dá­te dopis, ve kte­rém zasa­že­ní nalez­nou infor­ma­ce o tom, co se bude dít dál. Před ode­vzdá­ním dotaz­ní­ků vedou­cí­mu moni­to­rin­gu pře­pí­še­te zjiš­tě­né infor­ma­ce do onli­ne for­mu­lá­ře. V pří­pa­dě jakých­ko­liv nejas­nos­tí a pochyb­nos­tí se dob­ro­vol­ník může kdy­ko­liv zeptat vedou­cí­ho moni­to­rin­gu. Dob­ro­vol­ní­ci navště­vu­jí domác­nos­ti ve dvo­ji­cích a po zau­če­ní i samo­stat­ně.

Pří­pra­va:

Dob­ro­vol­ní­ka pro­ško­lí­me v tom, jak vypl­nit dotaz­ník, jak se ori­en­to­vat v teré­nu, jak navá­zat kon­takt se zasa­že­ný­mi. Dob­ro­vol­ník dosta­ne trič­ko Dia­ko­nie, jme­nov­ku a des­ky, kde najde vše potřeb­né (dotaz­ní­ky, návod k vypl­ně­ní, dopi­sy pro zasa­že­né, mapu a seznam domác­nos­tí). Před tím, než dob­ro­vol­ník ode­vzdá vypl­ně­né dotaz­ní­ky, zadá sebra­né úda­je do onli­ne for­mu­lá­ře.

For­mál­ní nále­ži­tos­ti:

S kaž­dým vybra­ným dob­ro­vol­ní­kem uza­vře­me dob­ro­vol­nic­kou smlou­vu, na zákla­dě kte­ré bude pojiš­těn a dosta­ne pří­spě­vek na uby­to­vá­ní, ces­tov­né a stra­vu opro­ti před­lo­že­ným dokla­dům.

Koho hle­dá­me:

Lidi dob­ré vůle, kte­ří rádi věnu­jí 2 a více dnů (není nut­né v kuse) na šet­ře­ní v domác­nos­tech, star­ší 18 let. Může­te to být jak Vy (kte­ré již máme v data­bá­zi) nebo i Vaši přá­te­lé či zná­mí. Tuto výzvu záměr­ně nepo­sí­lám mezi zce­la nezná­mou veřej­nost (tedy ani dob­ro­vol­ní­ky, kte­ří se nově při­hlá­si­li z řad veřej­nos­ti na začát­ku povod­ní), neboť se jed­ná o prá­ci s osob­ní­mi daty zasa­že­ných. Hle­dá­me cca 20 lidí. Vlast­ní auto­mo­bil vítán, ale není nut­ný.

V pří­pa­dě Vaše­ho zájmu se, pro­sím, obrať­te na kole­gu, kte­rý má moni­to­ring na sta­rost:

Michal Hro­neš

Mail: povodne@diakonie.cz

DiakonieMgr. Jar­mi­la Neu­man­no­vá

Fun­drai­sing a PR

Dia­ko­nie ČCE – Stře­dis­ko huma­ni­tár­ní a roz­vo­jo­vé pomo­ci

Bel­gic­ká 22, 120 00 Pra­ha 2
tel.: 242 487 827, mobil: 730 182 571

neumannova.hrp@diakonie.cz
www.hrp.diakonie.cz

 

 

 

 

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 31. července 2013.