Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

 

Čes­ko-mol­dav­ská výmě­na zku­še­nos­tí s dob­ro­vol­nic­kou péčí o seni­o­ry

V týd­nu od 15. do 21. dub­na bude Dia­ko­nie ČCE – Stře­dis­ko huma­ni­tár­ní a roz­vo­jo­vé pomo­ci hos­tit návště­vu dva­nác­ti mla­dých mol­dav­ských dob­ro­vol­ní­ků part­ner­ské orga­ni­za­ce CASMED, kte­ří se ve svém vol­ném čase sta­ra­jí o seni­o­ry žijí­cí ve ven­kov­ských oblas­tech sever­ní­ho Mol­dav­ska.

Během týd­ne pro­běh­ne něko­lik akcí, kte­ré jsou ote­vře­né pro všech­ny a na něž je zván kaž­dý, kdo se zají­má o dob­ro­vol­nic­kou čin­nost, péči o seni­o­ry nebo kdo se rád dozví něco o mol­dav­ské kul­tu­ře.

Dob­ro­vol­nic­ký večer

pon­dě­lí 15. 4. 2013 v 19:00, Dia­ko­nie ČCE v Bel­gic­ké ul. 22

V rám­ci návštěvy mla­dých dob­ro­vol­ní­ků z Mol­dav­ska pořá­dá­me večer spo­leč­né­ho sdí­le­ní zku­še­nos­tí s dob­ro­vol­nic­kou čin­nos­tí. Pokud jste zapo­je­ni do něja­ké dob­ro­vol­né čin­nos­ti a rádi bys­te se s ostat­ní­mi podě­li­li o své zku­še­nos­ti a zážit­ky, jste srdeč­ně zvá­ni. Stej­ně tak jste zvá­ni, pokud o dob­ro­vol­ni­če­ní tepr­ve uva­žu­je­te a rádi bys­te si poslech­li vyprá­vě­ní dru­hých.

Mož­nost při­hlá­še­ní na jirickova.hrp@diakonie.cz.

 

Semi­nář o soci­ál­ních služ­bách pro seni­o­ry a o remi­nis­cen­ci

úte­rý 16. 4. 2013 od 9:00 do 17:30, Dia­ko­nie ČCE v Bel­gic­ké ul. 22

Celo­den­ní semi­nář bude zamě­řen na soci­ál­ní služ­by posky­to­va­né seni­o­rům v Čes­ké repub­li­ce a v Mol­dav­sku a na vyu­ži­tí meto­dy remi­nis­cen­ce při prá­ci se seni­o­ry. Semi­nář bude veden paní Hanou Janeč­ko­vou s pře­kla­dem do rumun­šti­ny.

Mož­nost při­hlá­še­ní na jirickova.hrp@diakonie.cz.

Mol­dav­sko-čes­ký kul­tur­ní večer

úte­rý 16. 4. 2013 od 19:00, Dia­ko­nie ČCE v Bel­gic­ké ul. 22

Během Mol­dav­sko-čes­ké­ho kul­tur­ní­ho veče­ra si bude­me spo­leč­ně s naši­mi mla­dý­mi mol­dav­ský­mi hos­ty poví­dat o tom, jak se žije a žilo v jejich i v naší zemi. Urči­tě bude čas i na muzi­cí­ro­vá­ní a leh­ké občer­stve­ní.

Foto­gra­fie či videa (kte­ré je mož­né pře­hrát na počí­ta­či) z rodin­né­ho archi­vu s sebou. Hudeb­ní nástro­je a (typic­ky) čes­ké dob­ro­ty vítá­ny!

Mož­nost při­hlá­še­ní na jirickova.hrp@diakonie.cz.

 

Ten­to pro­jekt je rea­li­zo­ván za finanč­ní pod­po­ry Evrop­ské unie. Za obsah sdě­le­ní odpo­ví­dá výluč­ně autor. Sdě­le­ní nere­pre­zen­tu­je názo­ry Evrop­ské komi­se a Evrop­ská komi­se neod­po­ví­dá za pou­ži­tí infor­ma­cí, jež jsou jeho obsa­hem.

 

Mgr. Jar­mi­la Neu­man­no­vá

Fun­drai­sing a PR

Dia­ko­nie ČCE – Stře­dis­ko huma­ni­tár­ní a roz­vo­jo­vé pomo­ci

Bel­gic­ká 22, 120 00 Pra­ha 2
tel.: 242 487 827, mobil: 730 182 571

neumannova.hrp@diakonie.cz
www.hrp.diakonie.cz

 

 

 

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 10. dubna 2013.