Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. eku­me­nic­ký stu­dij­ní den bude věno­ván akti­vi­tám mla­dých křes­ťa­nů

Pra­ha, 12. 3. 2013 - „Naše mlá­dež a naše měs­to“ je název 18. stu­dij­ní­ho dne, kte­rý při­pra­vu­je Komi­se mlá­de­že při Eku­me­nic­ké radě církví. V úte­rý 9. dub­na se v praž­ském Arci­diecéz­ním cen­t­ru pro mlá­dež Naza­ret bude hovo­řit o akti­vi­tách mla­dých křes­ťa­nů v rám­ci jejich spo­le­čen­ství i šir­ší komu­ni­ty měst.

Sku­pi­na mla­dých křes­ťa­nů, kte­rá pra­cu­je při Eku­me­nic­ké radě církví na růz­ných pro­jek­tech, při­pra­vu­je stu­dij­ní den již poně­ko­li­ká­té. Uká­za­lo se, že téma­ta jako „Gene­ra­ce Face­boo­ku“ nebo „Cír­kev jako odpo­věď?“ při­nes­la řadu pod­ně­tů k dal­ší prá­ci, pro­to se nyní usku­teč­ní vol­ně nava­zu­jí­cí pokra­čo­vá­ní, kte­ré se bude zabý­vat kon­krét­ní­mi akti­vi­ta­mi křes­ťan­ské mlá­de­že v jed­not­li­vých cír­kev­ních spo­le­čen­stvích s pře­sa­hem do šir­ší­ho oko­lí, zejmé­na ve měs­tech. Odbor­ní­ci z něko­li­ka oblas­tí před­sta­ví své zku­še­nos­ti a nabíd­nou inspi­ra­ci k růz­ným akti­vi­tám. Na pro­gra­mu jsou napří­klad téma­ta jako prá­ce ve ško­lách, v níz­ko­pra­ho­vých klu­bech nebo prá­ce s Romy a seni­o­ry. Eku­me­nic­ké zastou­pe­ní nabíd­ne pohle­dy do jed­not­li­vých cír­kev­ních spo­le­čen­ství, umož­ní výmě­nu zku­še­nos­tí a pomů­že navá­zat pří­pad­nou spo­lu­prá­ci. “Téma „Naše mlá­dež a naše měs­to“ jsme si vybra­li z toho důvo­du, že chce­me uká­zat na kon­krét­ních pří­kla­dech, jak mla­dí lidé pro­mě­ňu­jí na zákla­dě své víry a skr­ze svo­ji prá­ci své oko­lí. Rádi bychom inspi­ro­va­li mla­dé lidi k tomu, aby hle­da­li odpo­věď na to, co pro ně osob­ně zna­me­ná být církví. Chtě­li bychom je inspi­ro­vat k tomu, aby hle­da­li své mís­to ve spo­leč­nos­ti a moh­li tak pro­mě­ňo­vat komu­ni­tu, ve kte­ré žijí .“ dodá­vá Jan Jacka­nič, refe­rent komi­se mlá­de­že při Eku­me­nic­ké radě.

 

18. stu­dij­ní den a téma „Naše mlá­dež a naše měs­to“ se usku­teč­ní v úte­rý 9. dub­na v pro­sto­rách praž­ské­ho Arci­diecéz­ní­ho cen­t­ra pro mlá­dež Naza­ret. Pro­gram začí­ná od 9 hodin, regis­tra­ce bude ote­vře­na v 8:00. Stu­dij­ní den zakon­čí mod­lit­ba v 15 hodin. Popla­tek pro stu­den­ty činí 50,- Kč, pra­cu­jí­cí 100,- Kč, bez před­cho­zí­ho při­hlá­še­ní je mož­né se zúčast­nit za 120,- Kč. V nabíd­ce bude též oběd za 60,- Kč.

Při­hláš­ky je mož­né zasí­lat do 3. dub­na přes webo­vý for­mu­lář na www.ekumenickarada.cz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 18. března 2013.