Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

pozvan­ka TMzJK

Pozvá­ní z Eku­me­nic­ké rady církví v ČR na Eku­me­nic­kou slav­nost u pří­le­ži­tos­ti Týd­ne mod­li­teb za jed­no­tu křes­ťa­nů 2013.

Ústřed­ním téma­tem letoš­ní­ho Týd­ne mod­li­teb za jed­no­tu křes­ťa­nů je : „Co od nás Hos­po­din žádá?“

Milé sest­ry, milí brat­ři,

 

jeli­kož se poma­lu blí­ží Týden mod­li­teb za jed­no­tu křes­ťa­nů (18. – 25.

led­na 2013), ozý­vá­me se s dopl­ňu­jí­cí infor­ma­cí týka­jí­cí se tra­dič­ní dob­ro­čin­né sbír­ky spo­je­né s tou­to eku­me­nic­kou udá­los­tí.

 

V letoš­ním roce pod­po­ří­me skr­ze Nada­ci Divo­ké husy Stře­dis­ko Dia­ko­nie Čes­kob­ra­tr­ské církve evan­ge­lic­ké ve Valaš­ském Mezi­ří­cí peču­jí­cí o seni­o­ry a lidi se zdra­vot­ním posti­že­ním.

 

Stře­dis­ko vznik­lo v roce 1993 a od počát­ku se věnu­je ošet­řo­va­tel­ské a pečo­va­tel­ské služ­bě seni­o­rům a lidem se zdra­vot­ním posti­že­ním ve Valaš­ském Mezi­ří­čí a oko­lí. V roce 2004 roz­ší­ři­lo svou čin­nost o služ­bu den­ní­ho sta­ci­o­ná­ře pro seni­o­ry. Od roku 2009 navíc posky­tu­je i osob­ní asi­s­ten­ci a v posled­ních letech v urči­tém roz­sa­hu i domá­cí pali­a­tiv­ní péči. Jako doplň­ko­vé čin­nos­ti nabí­zí stře­dis­ko půj­čo­vá­ní kom­pen­zač­ních pomů­cek, soci­ál­ní i práv­ní pora­den­ství, masá­že, pedi­k­ú­ru, tré­no­vá­ní pamě­ti. Orga­ni­zu­je růz­né vzdě­lá­va­cí akti­vi­ty jako napří­klad kon­fe­ren­ce k pro­ble­ma­ti­ce demen­ce.

 

2. pro­sin­ce 2012 pořá­da­lo Stře­dis­ko Advent­ní kon­cert spo­je­ný s pro­de­jem advent­ních věn­ců v kos­te­le Čes­kob­ra­tr­ské církve evan­ge­lic­ké ve Valaš­ském Mezi­ří­čí. Do bene­fič­ní akce zapo­ji­li i žáky a uči­te­le Základ­ní umě­lec­ké ško­ly. Výtě­žek celé akce pře­sá­hl 100 000 Kč. Nada­ce Divo­ké husy jim za pomo­ci eku­me­nic­ké sbír­ky výtě­žek zná­so­bí část­kou 60 000 Kč. Pení­ze budou pou­ži­ty na nákup auto­mo­bi­lu do služ­by Osob­ní asi­s­ten­ce. Bude slou­žit nejen k dopra­vě osob­ní­ho asi­s­ten­ta za kli­en­tem, ale také k dovo­zu kli­en­ta napří­klad k léka­ři, na úřad, apod.. Všem dár­cům pře­dem za pod­po­ru děku­je­me!

 

Finanč­ní dary v rám­ci sbír­ky je mož­né do 31. led­na 2013 poslat na účet Eku­me­nic­ké rady církví v ČR:  473 492 623 /0300 (ČSOB) pod vari­a­bil­ním

sym­bo­lem: 20130125

 

Záro­veň Vás srdeč­ně zve­me ke spo­leč­ným setká­ním v Týd­nu mod­li­teb za jed­no­tu křes­ťa­nů a bude­me potě­še­ni jakou­ko­li infor­ma­cí o koná­ní eku­me­nic­kých akcí ve Vašich sbo­rech a far­nos­tech.

 

Eku­me­nic­ká rada církví v ČR

 

Ing. Aleš Čej­ka, DiS.

Asi­s­tent gene­rál­ní sekre­tář­ky

 

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 18. ledna 2013.