Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

 

EVHAC FV CALL

appli­cati­on form

 

 

 

Dia­ko­nie ČCE  hle­dá dob­ro­vol­ní­ky do pro­jek­tu „Evropští, lokál­ní a onli­ne dob­ro­vol­ní­ci“ . Ten umož­ní osm­nác­ti dob­ro­vol­ní­kům do 26 let z Evro­py a osmi dob­ro­vol­ní­kům z roz­vo­jo­vých zemí zúčast­nit se misí ve čtyřech afric­kých zemích: Čad, Burun­di, Stře­do­af­ric­ká repub­li­ka a Keňa.

Celý tým bude navíc dopro­vá­zen onli­ne dob­ro­vol­ní­ky ze sítě Open Street Map, kte­ří jim budou posky­to­vat tech­nic­ké záze­mí.

Komu­ni­kač­ním jazy­kem pro­jek­tu je ang­lič­ti­na, vzhle­dem k tomu ale, že tři z uve­de­ných zemí jsou fran­ko­fo­ní hle­da­jí se pře­de­vším fran­couz­sky mlu­ví­cí mla­dí lidé, kte­ří v září nedo­sáh­nou 26 let.

Jed­ná se o tři pozi­ce IT pod­po­ra, geograf/kartograf a terén­ní soci­ál­ní pra­cov­ník.

Dob­ro­vol­ní­ci budou při­pra­ve­ni na výjezd do teré­nu během  tří týden­ní­ho ško­le­ní ve Fran­cii od polo­vi­ny září, kdy ofi­ci­ál­ně pode­pí­ší smlouvu.Hlavní nápl­ní pro­jek­tu bude šes­ti měsíč­ní mise v teré­nu, během kte­ré budou týmy dob­ro­vol­ní­ků pomo­cí sys­té­mu GPS mapo­vat terén (ško­ly, nemoc­ni­ce, trva­lá a pře­chod­ná byd­liš­tě oby­va­tel) ve spo­lu­prá­ci s míst­ní­mi organizacemi.Po návra­tu domů budou mít dva měsí­ce na to, aby se podě­li­li o své zku­še­nos­ti s čes­kou veřej­nos­tí pro­střed­nic­tvím výstav, vytvo­ře­ní inter­ak­tiv­ních webů či před­náš­ko­vé čin­nos­ti. Celý pro­jekt bude kon­čit v půl­ce červ­na 2013.

Prá­vě pro­bí­há výbě­ro­vé říze­ní pro evrop­ské dob­ro­vol­ní­ky, kte­ré bude ote­vře­né až do 2.7.  Více o při­hláš­kách se dozvíš na strán­kách Dia­ko­nie ČCE.

Celý pro­gram je finan­co­ván Evrop­skou Komi­sí, sek­cí pro huma­ni­tár­ní pomoc a ochra­nu civi­lis­tů – ECHO a veš­ke­ré nákla­dy dob­ro­vol­ní­ků jsou hra­ze­ny tím­to pro­gra­mem.

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 27. června 2012.