Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.

Amsterodam2012

COMING TO JUSTICE
25.–28.3.2012
ANNE FRANK HOUSE, AMSTERDAM

„Coming to jus­ti­ce“ je čtyř­den­ní semi­nář pro stu­den­ty od 17 let, kte­rý byl inspi­ro­ván udá­lost­mi v Jugo­slá­vii v deva­de­sá­tých letech. Vál­ka v Jugo­slá­vii šoko­va­la všech­ny svou kru­tos­tí a zejmé­na tím, že se lid­stvo nepo­u­či­lo ani hrů­zostraš­nos­tí 2. svě­to­vé vál­ky a holo­kaus­tu a podob­né věci se opa­ku­jí.

Cílem semi­ná­ře je účast­ní­kům před­sta­vit šir­ší sou­vis­los­ti zlo­či­nů a zachá­ze­ní s nimi po dru­hé svě­to­vé vál­ce (Norim­ber­ské pro­ce­sy) a po vál­ce v Jugo­slá­vii (sou­čas­ný váleč­ná tri­bunál pro Jugo­slá­vii v Haa­gu, kte­rý účast­ní­ci semi­ná­ře navští­ví). Bude také mož­nost hovo­řit s pamět­ní­ky.

Semi­nář pra­cu­je s otáz­ka­mi, kte­ré si kla­de mno­ho lidí: „Jak může vůbec k něče­mu tako­vé­mu dojít?“ „Jak je mož­né, že si lidé tak­to ubli­žu­jí?“ „Dá se tomu nějak zabrá­nit?“ a poskyt­nout mož­nost dis­ku­se o tom, co je spra­ve­dl­nost a nespra­ve­dl­nost a jak je od sebe lépe roze­znat.

Jed­ná se o spo­lu­prá­ci kan­ce­lá­ře Akti­on Süh­ne­ze­i­chen Frie­den­sdi­en­s­te (ASF) v Holand­sku a Anne Frank Hou­se v Amster­da­mu.

Semi­nář se koná 25. – 28.3.2012 v Amster­da­mu a Haa­gu.
Účast­nic­ký popla­tek je 55 €. Účast­ní­ci si sami hra­dí ces­tov­ní nákla­dy (pení­ze by však nemě­ly být pře­káž­kou účasti…je mož­né se indi­vi­du­ál­ně domlu­vit).
Dob­rá ang­lič­ti­na je pod­mín­kou.

K při­hlá­še­ní je tře­ba poslat krát­ký moti­vač­ní dopis a živo­to­pis (obo­jí v angličtině)do 24.2.2012 na tschechien@asf-ev.de. Počet míst je ome­zen.

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 12. ledna 2012.