Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
mp3 úvahy na každý týden 2012

Chví­le kli­du pat­ří do živo­ta kaž­dé­ho z nás. I když nás ve ško­le, a čas­to ani jin­de v živo­tě, neu­čí jak se zti­šit. Ticho je pro­stor, kde mohou zaznít naše tou­hy, pros­by i Boží hlas. Je to pro­stor, kte­rým k nám při­chá­zí povzbu­ze­ní a inspi­ra­ce.
Při­pra­vi­li jsme pro vás audio bib­lic­ká zamyš­le­ní na kaž­dý týden, kte­rá mohou znít do toho­to pro­sto­ru ticha. Vez­mě­te si je na ces­tu. Do ško­ly, do prá­ce, na večer­ní pro­cház­ku se psem. Nebo k žeh­le­ní, vaře­ní a umý­vá­ní nádo­bí. Odpou­tej­te se od všed­ních sta­ros­tí. Naslou­chej­te.

Cena: 75,- Kč/ks pro sbo­ry a čle­ny SEM při objed­náv­ce na SEM ČR, Jung­man­no­va 9, 11000 Pra­ha 1. Objed­náv­ku je mož­né vyzved­nout osob­ně, pro­to není v této ceně zapo­čí­tá­no poš­tov­né. CD je mož­no zakou­pit i v elek­tro­nic­kém obcho­dě na www.e‑cirkev.cz za cenu 100,-.

Sestři­hy z něko­li­ka úvah si může­te poslech­nout zde na webu SEMu.

Auto­ři zamyš­le­ní jsou Jaro Kři­vo­hla­vý, Ondřej Macek, Len­ka Rid­zo­ňo­vá, Zde­něk Susa, Jiří C. Kli­meš, Jaro­slav F. Pechar, Ondřej Kolář, Ivo Mareš, Hana Chrous­to­vá, Zde­něk Bár­ta, Ondřej Kolář, Miri­am Rich­te­ro­vá, Mar­ti­na Musíl­ko­vá, Miku­láš Vymět­al, Kate­ři­na Erdin­ge­ro­vá a Marie Med­ko­vá, fará­ři a pra­cov­ní­ci mezi mlá­de­ží.
Bib­lic­ké tex­ty namlu­vi­li Michal Bum­bá­lek a Mar­ce­la Dürro­vá.

Zepta­li jsme se vedou­cí pro­jek­tu Marie Med­ko­vé, farář­ky mlá­de­že ČCE:

Proč jsi při­šla s nápa­dem cédéč­ka s úva­ha­mi?
Ráda poslou­chám na rádio a mlu­ve­né slo­vo při ces­tě do prá­ce nebo při domá­cích pra­cech. Napadlo mě, že by se mi hodi­la bib­lic­ká zamyš­le­ní k posle­chu. Tako­vé „Na kaž­dý den“ pro lidi, kte­ří mají rádi mlu­ve­né slo­vo. Výho­da je, že jed­no zamyš­le­ní při­pa­dá na týden. Neva­dí, když člo­věk vyne­chá nebo si ho chce poslech­nout dva­krát. Oslo­vi­la jsem s nápa­dem Sdru­že­ní evan­ge­lic­ké mlá­de­že a oni sou­hla­si­li.

Co v Božím genu najde­me?
Obsa­hem nosi­če je 54 zamyš­le­ní nad bib­lic­kým tex­tem. Tex­ty jsem vybí­ra­la pod­le litur­gic­ké­ho roku (půst, Veli­ko­no­ce,…), a k téma­tům, kte­ré se úzce dotý­ka­jí lid­ské exis­ten­ce nebo vzta­hu k Bohu (víra, smí­ře­ní, samo­ta, jak vypa­dá Bůh…). Věřím, že úva­hy zaujmou, inspi­ru­jí a pod­ní­tí k pře­mýš­le­ní.
Zamyš­le­ní namlu­vi­li sami auto­ři. Bib­lic­ké tex­ty k úva­hám čtou pro­fe­si­o­nál­ní mluv­čí.

Proč jste CD vydá­va­li – vždyť dneska lze všech­no stáh­nout z inter­ne­tu?


celý roz­ho­vor najde­te na http://www.semcr.cz/aktuality

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 22. listopadu 2011.