Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
Mládež sobě na Sjezdu

Milí přá­te­lé,

obra­cí­me se na vás s prosbou a záro­veň výzvou o zapo­je­ní se do pří­prav spo­leč­né­ho prv­ní­ho veče­ra na Sjez­du (nejen) evan­ge­lic­ké mlá­de­že, kte­rý se usku­teč­ní 30.9.–2.10.2011 v Jih­la­vě.

Název a téma Sjez­du je: VOKO BERE! Pří­le­ži­tos­ti a rizi­ka v našem živo­tě

„Voko bere“ je hazard­ní karet­ní hra. V kaž­dém kole dosta­ne kaž­dý hráč jed­nu kar­tu. Po té se musí roz­hod­nout, zda chce dal­ší, pro­to­že cílem je dosáh­nout souč­tu hod­not karet 21 nebo se co mu nej­ví­ce při­blí­žit. Ten, kdo má po ukon­če­ní hry v ruce nej­vyš­ší sou­čet (max.21), vyhrá­vá. Hráč se musí během hry roz­ho­do­vat, kdy má ris­ko­vat a kdy ne.

 „Rad­ši si leh­nul na pod­la­hu, jojo, aby neu­pa­dl. Bez rizi­ka je.“ Tak začí­ná jed­na pun­ko­vá píseň. Náš život, vět­ši­na našich čin­nos­tí jsou akce, kte­ré v sobě skrý­va­jí pří­le­ži­tos­ti a rizi­ka. Pří­le­ži­tost s sebou vět­ši­nou nese něja­ký druh rizi­ka, na kaž­dé rizi­ko se také lze dívat jako na pří­le­ži­tost. Člo­věk se obvykle učí odha­do­vat míru rizik a roz­po­zná­vat pří­le­ži­tos­ti. Sto­jí to za to? Mám odva­hu „hrát“? Neza­krý­vá mi tou­ha vyhrát oči? Vidím okol­nos­ti, vidím lidi kolem sebe? Vím, kdy pře­stat, abych nepře­stře­lil?

Ne kaž­dá pří­le­ži­tost a ne kaž­dý risk při­ne­se vítěz­ství. Sou­čás­tí živo­ta je i umět při­jmout pro­hru a vyrov­nat se s ní. Nemu­sím vyhrát, rizi­ko je reál­ná věc. Ane­bo je výhrou, že dále nehra­ju? Nicmé­ně kdo nic nedě­lá, o nic neu­si­lu­je, nic nezka­zí – kdo nic nezačne, nezku­sí, nao­pak nic nezís­ká, nevy­hra­je a ani nic neztra­tí. Jaká je tedy opti­mál­ní míra?

Prv­ní spo­leč­ný večer pro­běh­ne jako minu­lý rok způ­so­bem kom­po­no­va­né­ho veče­ra nazva­né­ho „Mlá­dež sobě“. Zna­me­ná to, že bychom rádi, aby večer vzni­kl naši­mi spo­leč­ný­mi sila­mi. Ucho­p­me téma „Voko bere“ ve for­mě pís­ně, bás­ně, mod­lit­by, fil­mu, tan­ce, ske­če, sochy, obraz, živé­ho obra­zu…

 Tyto pří­spěv­ky, kte­ré si při­pra­ví jed­not­liv­ci, sku­pi­ny mlá­de­že, SOMy, SEMy budou zařa­ze­ny do páteč­ní­ho veče­ra, nebo budou vysta­ve­ny v hlav­ních pro­sto­rách Sjez­du. Maxi­mál­ní dél­ka pří­spěv­ku je 20min.

 Pokud máte se svou sku­pi­nou mlá­de­že chuť a odva­hu vystou­pit na hlav­ním podiu na Sjez­du a poba­vit ostat­ní, dej­te nám vědět!

Před­běž­ně se při­hla­šuj­te se na oddě­le­ní mlá­de­že do 15.6.2011 na adre­se:

(Před­běž­ná při­hláš­ka = pou­ze potře­bu­je­me vědět, jest­li bys­te měli zájem vystou­pit a co bys­te do spo­leč­né­ho veče­ra při­nes­li.)

Čes­kob­ra­tr­ská cír­kev evan­ge­lic­ká – odd.mládeže, Jung­man­no­va 9 poš­tov­ní při­hrád­ka 466; 111 21  Pra­ha 1

 Nebo mai­lem na adre­su mladez@e‑cirkev.cz

Pro výběr pří­spěv­ků pla­tí pra­vi­dlo: „Kdo dřív při­jde, ten dřív mele“ a „Kdo odchá­zí, mís­to ztrá­cí“

  Až bude­te mít jas­něj­ší před­sta­vu o vašem díle, napiš­te nám:

  • Kdo je kon­takt­ní oso­bou a kon­tak­ty na ni
  • dél­ku vystou­pe­ní
  • kolik osob bude na jeviš­ti
  • struč­ný popis (téma)
  • toto nej­lé­pe do 30.6., pokud však bude­te při­pra­vo­vat skeč o prázd­ni­nách, tak do 31.7.

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 27. dubna 2011.