Upozornění: Tento příspěvek je starý a pochází ještě z původního webu mládeže. Většina obrázků a odkazů pravděpodobně už nebude fungovat.
Darujte kostní dřeň, darujte naději.

Pomá­hat může­me růz­ně. Daro­vat může­me růz­né. Mimo jiné svou kost­ní dřeň. Tu potře­bu­jí lidé, kte­ří trpí leu­ké­mií, zhoub­ný­mi nádo­ry a dal­ší váž­ný­mi nemo­c­mi krve a obra­ny­schop­nos­ti.

Co je tře­ba:

  • věk 18 – 35 let
  • dob­rý zdra­vot­ní stav, žád­né závaž­né one­moc­ně­ní v minu­los­ti
  • ocho­ta pře­ko­nat urči­té nepo­hod­lí a ztrá­tu času, spo­je­né s jed­nou či něko­li­ka návště­va­mi zdra­vot­nic­ké­ho zaří­ze­ní, pří­pad­ně s odbě­rem krve­tvor­ných buněk v zájmu záchra­ny živo­ta dru­hé­ho člo­vě­ka.

Zde se dozví­te více: http://www.kostnidren.cz/registr/

Zvá­ží­te-li vstup do regis­t­ru dob­ro­vol­ných dár­ců, uči­ní­te prv­ní, ten nej­dů­le­ži­těj­ší krok. Ne všich­ni, kte­ří se zare­gis­tru­jí, budou v budouc­nu k daro­vá­ní dře­ně povo­lá­ni. Prav­dě­po­dob­nost ve sku­teč­nos­ti není nijak vel­ká. Přes­to kaž­dý z při­hlá­še­ných dává nadě­ji. Tře­ba nikdy nikdo nebu­de potře­bo­vat transplan­ta­ci s krvin­ka­mi prá­vě Vaše­ho typu, a to by bylo dob­ře. Ale pokud by ji potře­bo­val, může­te prá­vě Vy být jedi­ným člo­vě­kem na svě­tě, kdo může pomo­ci. Exis­tu­je snad vět­ší dar člo­vě­ka člo­vě­ku, než je nadě­je?

Naposledy upravil/a Tobiáš Potoček, 14. dubna 2011.